Yoğurtlu Salatalar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yoğurtlu Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salatalar

Yoğurtlu salatalar, yoğurdun ana malzeme olarak kullanıldığı ve hem lezzetli hem de sağlıklı olan yiyeceklerdir. Yoğurt, içeriğindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemine katkıda bulunurken, aynı zamanda düşük kalorili ve besleyici bir gıdadır. İşte çeşitli yoğurtlu salata tarifleri:

Yoğurtlu ve Tavuklu Arpa Şehriyesi

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4-5 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 sap taze soğan
  • 2 tutam maydanoz
  • 2 tutam dereotu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 400 gr tavuk göğsü
  • Tuz

Salata Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine az miktar tuz ve sıvı yağ ekleyin. Arpa şehriyeleri ekleyin ve arada bir karıştırarak yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra küçük bir tencerede tavuk etini ekleyin. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyip pişirin. Pişen tavuk etinin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan tavuk etini elinizle küçük parçalara ayırın. Diğer yandan 2 tutam maydanoz, 2 tutam dereotu ve 1 sap taze soğanı ince ince doğrayın. 1 adet havucu rendeleyin. 1 adet kırmızı biber ve 4 adet kornişon turşuyu minik küpler halinde kesin. Haşlanmış arpa şehriyelerin suyunu süzün ve soğuk sudan geçirerek toparlanmasını engelleyin.

Yoğurtlu Biber Kızartma Salatası

Gerekli Malzemeler

  • 500 gr çarliston biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzeri için
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe göre 1 diş sarımsak ve biraz tuz

Salata Nasıl Yapılır?

Biberleri yıkayıp kurulayın. Biberlerin saplarını keserek çekirdeklerini temizleyin. Biberleri çok ince olmayacak şekilde halkalar halinde doğrayın. Derin bir tencereye doğranmış biberleri koyun. Üzerine zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek 1-2 defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, ara sıra karıştırarak biberler yumuşayana kadar pişirin. Pişen biberleri ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra ılınan biberleri bir kaba alın, üzerine yoğurdu ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu biber salatasını servis tabağına koyun. Üzerine pul biber serpiştirip servis edebilirsiniz.

Portakal Kasesi ile Yoğurtlu Kereviz Salatası

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet portakal
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Üzeri için portakal dilimi

Salata Nasıl Yapılır?

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Kerevizlerin kararmaması için limonlu su içinde bekletebilir veya üzerlerine limon sürebilirsiniz. Derin bir kaba kerevizleri rendeleyin. Üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın. Portakalları yıkayıp kurulayın. Portakalları ortadan enlemesine ikiye kesin ve içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. Portakal kaselerini servis tabağına dizin. İçlerini yoğurtlu kereviz salatası ile doldurun. Hazırladığınız portakal kasesinde kereviz salatasını servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası

Gerekli Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Salata Nasıl Yapılır?

Karnabaharları parçalara ayırın ve derin bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su dökerek karnabaharlar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp soğumaya bırakın. Yoğurdun içine tuz ekleyip iyice çırpın. Karnabaharları servis tabağına alın ve üzerine çırptığınız yoğurdu dökün. Küçük bir tavada sıvı yağ ısıtın ve üzerine pul biber ekleyin. Isınan yağı yoğurtlu karnabahar salatasının üzerine dökün. Hazırladığınız yoğurtlu karnabahar salatası servise hazırdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Feza

12 Temmuz 2024 Cuma

Yoğurtlu ve tavuklu arpa şehriyesi yaparken yoğurdu neden sonradan ekliyoruz? Yoğurdu daha önce eklesek bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Feza,

Yoğurdu sonradan eklememizin sebebi, yoğurdun pişirme sırasında kesilmesini önlemektir. Yoğurt yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında kıvamını kaybedip pütürleşebilir. Eğer yoğurdu daha önce eklersek, pişirme süresince yoğurdun içindeki proteinler ayrışabilir ve bu da yemeğin görünümünü ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. Tavuk ve arpa şehriyesi piştikten sonra yoğurdu eklemek, yemeğin hem kıvamını hem de lezzetini korur. Böylece yoğurdun ferahlatıcı ve kremamsı dokusu yemeğe daha güzel bir tat katar. Umarım bu bilgi yardımcı olur!

Sevgiler,
Feza

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Nar Ekşili Salata Tarifi ve Malzemeleri

Nar Ekşili Salata Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri