Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi Kabak salatası yoğurtlu, yaz aylarında sıkça tercih edilen, sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifidir. İçeriğindeki zengin lif sayesinde bağırsakların çalışmasını destekler ve besin değerleriyle sağlıklı beslenmeye katkı sağlar. Kabak, özellikle mevsiminde tüketildiğinde, vücuttaki toksinlerin atılmasını ve sinirlerin yatıştırılmasını sağlar. Düşük kalorisiyle diyet yapanlar için ideal bir besindir. Kabak, yemeklerde, böreklerde ve salatalarda kullanılabilir. Kızartmasından dolmasına kadar türlü yemekler yapabilirsiniz. Kabağın Faydaları Kabak, çabuk sulanan bir sebzedir ve çoğu tarifte suyu sıkılarak kullanılır. Ancak kabak salatası yoğurtlu tarifimizde suyu sıkmanız gerekmiyor. Sebzenin tüm vitamin ve mineral değerlerinden faydalanmalısınız. Kabak, taze ya da kuru nane ile mükemmel bir uyum sağlar. Kabak salatası yoğurtlu tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Kabak Salatası Yoğurtlu İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır? Salatayı hazırlamak için önce kabakları yıkayın ve kabuklarını temizleyin. Daha sonra kabakları rendenizin iri tarafıyla rendeleyin. Bu arada yemeklik ince doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Hafif sotelenen soğanın içine, rendelenmiş kabakları hiç sıkmadan ilave edin. Ocakta kabağın suyu çekinceye kadar pişirme işlemine devam edin. Bu yaklaşık 10 dakika sürer. Daha sonra içine dövülmüş iç cevizleri ve tuzu ilave edin. Kabaklar pişince ocağın altını kapatın ve malzemenin soğumasını bekleyin. Siz de bir kâsenin içinde yoğurtla üzerine konulacak karışımı hazırlamaya başlayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu iyice karıştırın. Bunu uygun bir salata tabağının içinde kabaklarla buluşturun. Kabak salatası yoğurtlu tarifinin üzerine nane, dereotu ve fesleğen ile süsleme yapın. Dediğimiz gibi naneyi kuru ya da taze kullanabilirsiniz. Birazcık da zeytinyağı gezdirin. Salatanız artık servis edilmeye hazır. Konuklarınızın beğenisini kazanacağını düşünüyoruz. Afiyet olsun. |