Salata diyeti haftalık yemek menüsü
1. Gün
Kahvaltı: İlk gün kahvaltıda meyve salatası hazırlayın. Bunu 120 gram kavun ile 75 gram siyah üzüme ilave edeceğiniz papaya ile yapabilirsiniz.
Ara öğün: Yanında maydanozla birlikte, 1 dilim labne peynir sürülen kepek ekmeği
Öğle yemeği: Salatanızda haşlanmış 100 gram taze fasulye, 1 adet kuru soğan ile 75 gram marul kullanın, Salataya yağ koymadan sadece tuz ve karabiber ile sirke ilave edin. Bu öğünde 125 gram haşlanmış tavuk göğsü de tüketeceksiniz.
Ara öğün: 1 adet kivi
Akşam yemeği: Bu öğünde beyaz peynir ve salatalıkla hazırlanan sandviç tüketin.
2. Gün
Kahvaltı: 2 dilim reçelli kepekli ekmek
Ara öğün: 150 gram yağsız yoğurt
Öğle yemeği: Bu öğündeki salatada 50 gram mozarella peyniri, yarım kıvırcık marul, 1 adet yeşil biber ile 2 adet havuç kullanacaksınız. Salataya az zeytinyağı, tuz, sirke ve baharat ilave edebilirsiniz.
Ara öğün: Siyah üzüm 75 gram kadar
Akşam yemeği: 3 yemek kaşığı parmesan peyniri, 200 gram mantar, baharat ve 1 adet yumurtayla hazırlanan omlet, maydanoz ve dereotuyla birlikte tüketilmelidir.
3. Gün
Kahvaltı: Öğünde 1 adet salatalık ve domatesle birlikte 1 dilim peynirli kepek ekmeği tüketilebilir
Ara öğün: 100 gram mevsim meyvesi
Öğle yemeği: Salatanızda 200 gram haşlanmış patates, 1 adet kırmızı biber, 1 adet taze soğan kullanabilir, maydanoz, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.
Ara öğün: 125 gram portakal suyu
Akşam yemeği: Brokoli ve kabakla hazırlanan salatayı, az yağlı yoğurtla tatlandırabilirsiniz. Yanında 2 dilim kepekli ekmek tüketilebilir
4. Gün
Kahvaltı: 1 su bardağı portakal suyu, kepek ekmekli kaşarlı ve domatesli tost
Ara öğün: 75 gram siyah üzüm kuru ya da taze olabilir
Öğle yemeği: 200 gram marulla hazırlanan, az zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiberle tatlandırılan salatayla, 4 adet mantar ve 1 adet elma tüketin.
Ara öğün: 100 gram domates ile 1 dilim etimek
Akşam yemeği: Salatanızda 40 gram beyaz peynir, 1 demet küçük turp, 150 gram salatalık kullanabilir, bunu yine baharat, tuz, sirkeyle tatlandırabilirsiniz. Yanında isteğe balı 1 dilim kepekli ekmek yiyebilirsiniz.
5 Gün
Kahvaltı: 1 adet kırmızı biber ile 100 gram yağsız labne peyniri karıştırın. Bunu 2 dilim kepekli ekmekle tüketebilirsiniz.
Ara öğün: 250 ml domates suyu ya da 1 adet domates
Öğle yemeği: Salatanızda 50 gram kıvırcık salata, 50 gram yoğurt, 1 adet kattı yumurta, limon suyu ve 1 adet domates kullanabilirsiniz. Bunu 2 adet galeta ile yiyebilirsiniz.
Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi kivi gibi
Akşam yemeği: Öğünde makarna salatası tüketebilirsiniz. 50 gram makarna ile 100 gram mantar, 1 adet arpacık soğan, 1 çay kaşığı zeytinyağı kullanın. Yanında 100 ml domates suyu içebilirsiniz.
6. Gün
Kahvaltı: 30 gram yulafla, 100 gram kavun, 200 gram sütü karıştırarak tüketin.
Ara öğün: 200 gram yağsız yoğurt, 1 adet muz ile 1 adet kiviyle hazırlanan meyve salatası tüketin.
Öğle yemeği: 75 gram marul, 1 adet soğan, 150 gram salatalık ile yarım mangoyla hazırlanan salatayı, tuz, sirke ve karabiberle tatlandırın. Salatanızı 2 dilim kepekli ekmekli tüketebilirsiniz.
Ara öğün: 125 gram çilek ile 200 gram yağsız yoğurt karışımını tüketin.
Akşam yemeği: 75 gram ton balığı, 1 adet kuru soğan ve 300 gram domatesle hazırlanan salatayı, yine sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın.
7. Gün
Kahvaltı: 5 yemek kaşığı corn flakes, 1 bardak yağsız süt ile 100 gram siyah üzümü karıştırarak tüketin.
Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi
Öğle yemeği: Salatanızı 150 gram domates, 40 gram makarna ve 75 gram ıspanakla hazırlayacaksınız. Buna sirke, baharat ve karabiber ilave edebilirsiniz.
Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi
Akşam yemeği: 30 gram haşlanmış tavuk göğsü, 50 gram roka, 1 adet ekşi elma ile hazırlanan salatanızı, limon suyu, karabiber, az zeytinyağı ve tuzla tatlandırabilirsiniz.