Zeytin Salatası Zeytin salatası, özellikle zeytinyağının mucizevi bir besin olarak kabul edilmesi nedeniyle oldukça önemli bir yere sahiptir. Vücut için gerekli olan omega-6 yağ asidine sahip olan zeytinyağı, hücre yenileyici özellikleri ile cildi besler ve güçlendirir. Zeytin ve zeytinyağı, mutfaklardan eksik edilmemeli ve düzenli olarak tüketilmelidir. Beynin ve kemiklerin gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olan zeytin, bağırsakta bulunan solucanların düşürülmesine de yardımcı olur. Kan şekerini düşürücü özelliği sayesinde şeker hastalarına oldukça faydalıdır. Bebeklerin ve çocukların gelişimini olumlu yönde etkileyen zeytin, hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir. Zeytinyağı kullanımı, kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır ve damarları açar. Zeytinyağı ile gargara yapılması dişleri beyazlatır ve diş etlerini güçlendirir. Ayrıca zeytinyağı, yanık ve cilt hastalıklarına da iyi gelir. Sabah kahvaltılarında ve meze sofralarında sıkça tüketilen zeytin, bol miktarda D vitamini içerir. Bu vitamin, vücudun gelişimi açısından oldukça faydalıdır. Mucizevi bir bitki olan zeytin, beden yorgunluk hissi veren toksinleri atarak vücudun güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle zeytini çoğu tarifimizde, özellikle sabah kahvaltısı dışındaki salatalarda da bolca tüketmemiz gerekmektedir. Şimdi, bu kadar faydasını saydığımız zeytinden yapılan çok lezzetli bir salata tarifini sizlerle paylaşalım. Zeytin Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Zeytin Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle taze soğanları temiz bir şekilde yıkayıp kuruttuktan sonra doğrayalım. Daha sonra kiraz domatesleri ortadan ikiye bölelim. Taze soğanları küp küp doğramanız gerekiyor. Soğan, domates ve diğer bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine alarak karıştırın. İsteğe göre içerisine çeşitli baharatlardan da katılabilir. Zeytine kuru nane, kekik ve kırmızı pul biber çok yakışıyor. Aynı şekilde, arzu edilirse limon da sıkılabilir. Zeytin salatasını servis tabağına alın. Salata, misafirlerinize servise hazır. |