Garnitürlü Rus Salatası Tarifi
24 Temmuz 2024

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi


Garnitürlü Rus salatası tarifi, hem çok lezzetli hem de çok pratik olan tariflerden biridir. Garnitürlü Rus salatası, her yemeğin yanında sunabileceğimiz bir mezedir. Garnitürlü meze yapılırken kimi insanlar hazır garnitür kullanırken, kimileri de kendi garnitürünü kendisi yapar. Evde yapılan garnitürler daha doğal ve lezzetli olur.

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Patates
  • Havuç
  • Bezelye
  • Kornişon turşu
  • Tavuk göğsü
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Tuz
  • Mayonez

Garnitürlü Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Garnitürlü Rus salatası için öncelikle garnitürler hazırlanmalıdır. Sebze garnitür hazır alınabileceği gibi evde de yapılabilir. Acil durumlarda hazır alabilirsiniz fakat biz ev yapımı tarifi uygulayacağız. Öncelikle kişi sayısına göre malzemeler belirlenmelidir.

Patates, havuç, bezelye ve tavuk haşlanarak kullanılacaktır. Patatesleri soyup yıkayıp bir kenara alın. Havuçları da ince bir şekilde soyun ve bezelyeleri ayıklayın. Tüm malzemeleri yıkayın. Patates ve havuçları nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Bezelyeleri de ayrı bir tencerede haşlamaya alın.

Onlar haşlanırken tavuk göğsünü de küçük küpler halinde doğrayın ve onu da haşlamak için bir tencereye alın. Tavuklar haşlandıktan sonra da doğranabilir. Sizin için hangisi daha uygunsa o şekilde doğrayabilirsiniz. Tüm malzemeleri haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp soğumaya bırakın. İyice soğuması gerekir ki yoğurda katıldığında tadını bozmasın.

Tüm malzemeler soğuyunca hepsi derin bir kaba alınır ve karıştırılır. Üzerine yoğurt ve mayonez ilave edilir. Yoğurt ve mayonez miktarı kişinin damak tadına kalmıştır. İster yoğurda ister mayoneze ağırlık verebilirsiniz. Yoğurt ve mayonez eklenip iyice karıştırılır ve kornişon turşular küçük küçük doğranır ve onlar da ilave edilir.

Malzeme listesinde yazan maydanoz ve dereotu ile üzeri süslenecektir fakat isterseniz içine de ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sunum tabağına koyun ve üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu serpiştirin. Garnitürlü Rus salatası hazır.

İsteğe göre farklı garnitürler eklenerek farklı tatlar elde edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gürsel

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Garnitürleri hazırlarken patates ve havuçu ayrı ayrı haşlamak gerekli mi, yoksa hepsini bir arada haşlasak olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gürsel, patates ve havuçu ayrı ayrı haşlamanı tavsiye ederim. Çünkü bu sebzeler farklı pişme sürelerine sahip. Patates daha kısa sürede pişerken, havuç daha uzun sürede yumuşar. Hepsini bir arada haşlarsan, ya patatesler fazla pişer ve dağılır ya da havuçlar tam olarak pişmez. Ayrı ayrı haşlayarak hem lezzet hem de doku açısından daha iyi sonuç alırsın. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salata Kaç Kalori?

Salata Kaç Kalori?

Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Avokado Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Salatası Tarifi ve Malzemeleri