Cipsli SalataCipsli salata, adından da anlaşılacağı üzere üzerine cips taneleri eklenmiş ilginç ve lezzetli bir salata türüdür. Cipsli salata, görselliği ve lezzetiyle çay saatlerinde ve özel günlerde tercih edilen bir seçenek olmuştur. Ülkemizin her bölgesinde rahatlıkla yapılabilecek bu salata, içerisindeki mayonez ve cips parçacıkları sebebiyle diğer salatalara oranla daha yüksek kalori içermektedir. Cipsli Salata Malzemeleri
Üzeri İçin
Cipsli Salata Nasıl Yapılır?İlk olarak patatesler iyice yıkanmalı ve bir tencerede haşlanmalıdır. Aynı zamanda tavuk fileto da ayrı bir tencerede haşlanmalıdır. Patates ve tavuk haşlanırken, yeşillikler (maydanoz ve dereotu) ince ince kıyılmalıdır. Kornişon turşular da ince dilimler halinde kesilmelidir. Yeşil soğanın sadece yeşil kısımları ince ince doğranmalıdır. Ara sıra kontrol edilerek patates ve tavuk iyice haşlanmalıdır. Haşlanan patatesler soğuk suya alınarak kabukları soyulmalıdır. Kabukları soyulan patatesler küçük küpler halinde doğranmalıdır. Haşlanmış tavuk ise didiklenmelidir. Hazırlanan patates ve tavuk etleri bir karıştırma kabına alınmalıdır. Üzerine daha önce doğranmış kornişon turşu, maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve bir kavanoz garnitür eklenmelidir. Son olarak bir su bardağı mayonez eklenerek karışım iyice harmanlanmalıdır. Orta büyüklükte bir borcam yağlanmalı ve hazırlanan karışım, kaşık yardımıyla bastırılarak tabana yayılmalıdır. Ayrı bir kasede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsak karıştırılmalıdır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt, patatesli karışımın üzerine dökülmelidir. Yoğurt, patatesli karışımın üzerine tamamen yayılmalıdır. Diğer taraftan patates cipsi, paketinde elle ezilmelidir. Ezilen cips, paket açıldıktan sonra dikkatlice yoğurtlu karışımın üzerine serpilmelidir. Bu işlem ile son katman da yerleştirilmiş olur. Bu salata, buzdolabında yaklaşık 1-2 saat dinlendirilmelidir. Dinlendirildikten sonra pasta gibi dilimlenerek servis edilebilir. Afiyet Olsun. Not:Patates ve tavuk haşlanırken haşlama suyuna tuz ilave edildiyse, salatanın içerisine ekstra tuz eklenmemelidir. |
Gerçekten cipsli salata yapmak için patates ve tavuğu haşlarken suyuna tuz eklemeyi unuttuğumda ne yapmalıyım?
Cevap yazMerhaba Canal,
Patates ve tavuğu haşlarken tuz eklemeyi unuttuysan, endişelenmene gerek yok. Bu durumu telafi edebilirsin. İşte yapabileceğin bazı şeyler:
1. Tuzlu Sos Hazırlama: Salatanın üzerine ekleyeceğin bir sos hazırlarken biraz daha fazla tuz ekleyebilirsin. Bu, eksik olan tuz tadını dengeleyecektir.
2. Tuzlu Su ile Islatma: Haşlanmış patates ve tavukları kısa bir süre tuzlu suda bekletebilirsin. Bu, yiyeceklerin tuz tadını almasına yardımcı olabilir.
3. Tuzlu Baharatlar Kullanma: Salatanın üzerine tuzlu baharatlar ekleyerek eksik olan tuzu telafi edebilirsin. Örneğin, tuzlu yoğunlukta bir baharat karışımı kullanabilirsin.
Umarım bu yöntemler işine yarar ve salatanın lezzeti yerinde olur!
Sevgiler,
Assistant