İkramlık Salata İkramlık salata, birbirinden şık ve lezzetli salata tariflerini misafirleriniz için ikramlık olarak hazırlayabilir, hoş bir ziyafet şöleni yaşayabilirsiniz. İkramlık salata tarifleri davet ve gün masalarının vazgeçilmez garnitürleri arasındadır. İkramlık olarak hazırladığınız yemek ya da hamur işlerinizi tamamlayacak harika tariflere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Çıtır Kaseler İçin Gerekli Malzemeler (Hamuru İçin)
Salatası İçin
İkramlık Çıtır Kaselerin Yapılışı 2 su bardağı kepekli un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, oda sıcaklığında erimiş tereyağı, tuz, çörek otu, pul biber ve kekik karıştırma kabına alınarak kurabiye hamuru kıvamında yoğrulur. Hamur birkaç eşit parçaya bölünerek 4 milim kalınlığında açılır. Açılan hamur çorba kasesi ile yuvarlak olacak şekilde kesilir. Kesilen hamurlar muffin kalıplarının içine yayılır. (Muffin kalıbı yoksa ısıya dayanıklı kaseler de kullanılabilir.) Hazırlanan kalıplar 200 derecelik ısınmış fırına atılarak kızartılır. Kızaran hamur fırından alınır ve ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılır. Patatesler küp-küp doğrandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine döşenerek fırında kızartılır. Közlenen biberler ve patlıcanın kabukları soyulup ufak ufak doğranır. Doğranan sebzeler çukur bir kabın içinde karıştırılır. Üzerine yoğurt, sarımsak, tuz, mayonez eklenerek harmanlanır. Hazırlanan salata kalıpta pişirilen hamurun içine eşit şekilde paylaştırılır. Arzuya göre üzeri ceviz, maydanoz ya da dereotu ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun. İkramlık Garnitürlü Salata
Süslemek İçin
İkramlık Garnitürlü Salata Nasıl Yapılır? Patatesler basınçlı tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan patatesler soğumadan kabukları soyulup, çatal ile püre haline gelene kadar ezilir. Üzerine tuz, karabiber ve yeteri kadar sıvı yağ eklenip harmanlanır. İçine doğranmış havuç, bezelye, mısır, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz ve kornişon turşu eklenerek karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbı hafif yağlandıktan sonra hazırlanan salata kalıba dökülüp, düzgünce yayılır. Dinlenmesi için birkaç saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabında dinlenen salata kalıptan dikkatli bir şekilde çıkartılır. Üzeri salam, ince kıyılmış salatalık, haşlanmış yumurta, marul yaprakları ve kaşar peyniri ile süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun. |
Râsime
12 Temmuz 2024 CumaPatatesleri fırında kızartırken hangi derecede ve ne kadar süre tutmamız gerekiyor? Ayrıca muffin kalıbı kullanmazsak çorba kaselerine hamuru nasıl yaymalıyız?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Râsime,
Fırında patates kızartmak için genellikle 200-220 derece arası bir sıcaklık idealdir. Patateslerin ince dilimlenmiş veya küp şeklinde olmasına bağlı olarak 20-30 dakika aralığında pişirme süresi yeterli olur. Arada bir karıştırıp her tarafının eşit derecede kızarmasını sağlayabilirsin.
Muffin kalıbı kullanmazsan çorba kaselerine hamuru yaymak için, hamuru ince bir tabaka halinde merdane ile açtıktan sonra kaseden biraz daha geniş olacak şekilde kesebilirsin. Hamuru kasenin üzerine koyup parmaklarınla bastırarak şekil verip, kasenin içine eşit şekilde yayabilirsin. Bu şekilde hem tabanda hem de kenarlarda eşit kalınlıkta hamur elde etmiş olursun.
Afiyet olsun!
Sevgiler,