Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Yoğurtlu patlıcan salatası, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Uzmanlar, patlıcanın A vitamini, fosfor ve çeşitli esanslara sahip olduğunu belirtmektedir. Bu özellikleriyle patlıcan, sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını önler. Ayrıca patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri güçlendirir. Patlıcanın bol idrar söktürücü etkisi vardır, vücuttaki fazla suyu dışarı atar ve kilo vermeye yardımcı olur. Patlıcan salatası, özellikle şeker hastaları için faydalıdır, kansızlığa iyi gelir ve kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kalbe de sükunet verir. Uzmanlar, patlıcanı sofralarımızda sıkça kullanmamız gerektiğini belirtmektedir. Patlıcanın en sağlıklı hazırlanma yöntemi ise közleme yöntemidir. Közlenen patlıcanın kabukları soyulmalı ve ince ince kıyılarak tüketilmelidir.

Yoğurtlu Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört ya da beş adet kemer patlıcan
  • Bir çay bardağı yoğurt (Süzme yoğurt kullanabilirsiniz)
  • İki yemek kaşığı mayonez
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar yıkanıp kurutulur ve bıçak yardımıyla dört yerinden delinir. İyice yumuşayana kadar ocakta közlenir. Közlenen patlıcanların kolay soyulabilmesi için bir poşete konulur ve ağzı bağlanır. Soğuyan patlıcanlar poşetten çıkarılır ve soyulur. Patlıcanlar bıçak ile ince ince kıyılır. İnce bir şekilde doğranan patlıcanlar geniş bir kaseye alınır. İki diş sarımsak ezilir. İçine yoğurt ve mayonez eklenip çırpılır. Yoğurtta topak kalmaması gerekmektedir. Yoğurt karışımı patlıcanın üzerine eklenir ve iyice karıştırılır. Patlıcanlar servis yapılacak tabağa alınır. Bir tavaya tereyağı (isteğe göre sıvı yağ da kullanılabilir) konulur ve eriyen tereyağının içine tatlı toz biber eklenip kavrulur. Bu sos, servis tabağındaki patlıcanların üzerine gezdirilir ve maydanoz veya dereotu ile süslenir. Yoğurtlu patlıcan salatası artık servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Patlıcan salatası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri patlıcan seçimidir. Acı ve lezzetsiz bir patlıcan, salatanın lezzetini doğrudan etkiler. Bu nedenle patlıcan seçerken çekirdeksiz ve acısız olanları tercih etmeye özen gösterin. İnce bir patlıcan seçmeniz durumunda, közlendikten sonra içinde çok fazla patlıcan kalmayacaktır. Bu yüzden iri ve çekirdeksiz patlıcan almanız tavsiye edilir. Tuzlu soğuk su, patlıcanın acılığını alma konusunda önemli bir püf noktasıdır; ancak közlenmiş patlıcan yemeklerinde veya salatalarında bu yöntemi kullanmak mümkün değildir. Bu yüzden patlıcan alırken güvendiğiniz bir yerden almanız faydalı olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Oktay Usta Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Gün İçin Salata Tarifleri

Gün İçin Salata Tarifleri

Güncel

Değişik İkramlık Salatalar

Değişik İkramlık Salatalar

Güncel

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arpa Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Salatası Tarifi ve Malzemeleri