Kalıpta Patates Salatası Patates salatası günümüzde sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiştir. Görsellik açısından zenginlik katan bu salata, aynı zamanda kalori bakımından da doyurucu bir özellik taşır. Kalıpta patates salatası ise, pratik ve kolay hazırlanabilir bir tariftir. Misafir ikramlarında büyük rol oynayan bu salata, hem lezzeti hem de görünümüyle göz doldurur. Şimdi, yapımı son derece kolay ve görüntüsüyle dikkat çeken kalıpta patates salatası tarifimize geçelim. Kalıpta Patates Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kalıpta Patates Salatası Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Kalıpta Patates Salatası Süslemek İçin Gerekli Malzemeler
Kalıpta Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp, soyun. Daha sonra bir tencereye alıp haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken havuçları soyup rendeleyin. Yarım çay bardağı sıvı yağı bir tencereye koyup havuçları hafifçe kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra soğumaya bırakın. Mor lahanayı yıkayıp rendeleyin. Bu arada haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Maydanozları bol su ile iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bezelye ve kornişon turşusunu küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları sarımsak ezeceğinde ezin. Sarımsak, tuz, pul biber, limon ve zeytinyağını ekleyin. Malzemeleri ayrı ayrı karıştırın. Patates salatası için hazırladığınız kalıbı yağlayın. Patatesleri en alta koyun ve düzenleyin. Üzerine havuçları yerleştirin. Maydanoz, turşu ve bezelyeleri kalıba aktarın. Daha sonra mor lahanayı en üste yerleştirip kaşık yardımıyla düzenleyin. Bir ya da iki saat dinlendirin. Dinlendirdikten sonra ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine sos için yoğurt ve mayonezi bir kapta iyice çırptıktan sonra dökün. Süslemesi için domatesleri yıkayıp dilimleyin. Dilimledikten sonra salatanın üzerine dizin ve zeytinleri yerleştirin. Kalıpta Patates Salatamız hazır. Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |