Makarnalı Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Makarnalı Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Tavuk Salatası

Makarnalı tavuk salatası, son yıllarda popüler hale gelen ve birçok kişi tarafından sevilen bir salata çeşididir. Misafir ağırlamalarında sıkça tercih edilen bu salata, zengin içeriği sayesinde yüksek besin değerine sahiptir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu salata, sofralarda sıkça yer alması gereken bir alternatiftir. Yapımı pratik ve kolaydır, bu nedenle sunum yaptığınız kişilerden tam not alabileceğiniz bir salata çeşididir. İşte makarnalı tavuk salatasının tarifi:

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket boncuk makarna
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı garnitür
  • 10 adet kornişon turşu
  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Makarnalı Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine bir miktar su ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açın. Tavuk göğsünü yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Tavuk pişerken, ayrı bir tencereye su doldurun ve ocağın altını açın. Su kaynayınca biraz tuz ekleyip boncuk makarnayı ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak makarnayı pişirin.

Bu arada, kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Salata yapılacak derin bir kaba önceden haşlanmış mısırı, doğranan kornişon turşuları ve garnitürü ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra mayonez ve yoğurdu ilave edin. Hazırlanan karışımı kaba koyup bekletin.

Makarnanın altını kapatıp suyunu süzün ve biraz soğumaya bırakın. Tavuk piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve tavuğu çıkarıp bir tabağa alın. Biraz soğuduktan sonra tavuğu didikleyerek salataya ilave edin. Son olarak soğuyan makarnayı da salataya ekleyip tuzunu serpiştirin.

Makarnalı tavuk salatası artık hazır. Tabaklara alıp üzerine kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nazlı Deniz

25 Temmuz 2024 Perşembe

Makarnalı tavuk salatası yaparken düdüklü tencerede tavuk göğsünü pişirirken süreyi nasıl ayarlıyorsunuz, tavuk göğsünün tam piştiğini nasıl anladınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nazlı Deniz Hanım, düdüklü tencerede tavuk göğsü pişirirken genellikle 10-15 dakika arasında bir süre yeterli oluyor. Ancak bu süre, tavuğun büyüklüğüne ve tencerenin tipine göre biraz değişebilir. Tavuk göğsünün tam piştiğini anlamak için, bir çatal veya bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz; eğer tavuk kolayca ayrılıyorsa ve iç kısmı beyaz renkte ise pişmiş demektir. Ayrıca, tavuk göğsünün iç sıcaklığının 74°C'ye ulaşması gerektiğini de unutmayın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Salata Diyeti Listesi

Salata Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayonezli Makarna Salatası

Mayonezli Makarna Salatası

Etimek Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası