4 Renkli Patates Salatası Bu salata çeşidi belli bir yöreye ait olmayıp, göz zevkine hitap eden renkli bir salatadır. Renkli olmasını sağlayan, içindeki sebzelerin doğal renkleridir. Renkli olması için herhangi bir yapay gıda boyası kullanılmamaktadır. Genellikle davetlerde ve özel günlerde tercih edilen bir salata türüdür. Hem tadı hem de görüntüsü ile yapanları pişman etmeyecek bir lezzettir. Değişik bir sunum isteyen kişiler tarafından, normal patates salatasına göre daha fazla tercih edilmektedir. Ayrıca dilimlenmesi kolay olduğundan, sunumu da oldukça pratiktir. İçerisinde kullanılan doğal malzemeler, salatanın lezzetini üst seviyeye çıkarmaktadır. 4 Renkli Patates Salatasının Malzemeleri
4 Renkli Patates Salatası Nasıl Yapılır? Patatesleri haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra soyun ve dört ayrı kaba paylaştırarak püre haline getirin. Domatesleri küçük küçük doğrayın ve üzerine bir çimdik tuz ekleyerek karıştırın. Bu karışım salatanın kırmızı rengini verecektir. Sarı rengi almak için, 4 adet püre haline getirdiğiniz patatesi mısır konservesi ile karıştırın. Üzerine 2-2,5 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yeşil rengi vermek için, yeşil sebzeleri iyice yıkayıp kurulayın ve ince ince doğrayın. Bu sebzeleri 2 adet püre haline getirdiğiniz patatesle karıştırın. Turuncu rengi vermek için, havuçları rendeleyin ve içine 2 kaşık zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Soğumuş olan 2 adet püre haline getirdiğiniz patatesi bu havuç karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Mor rengi vermek için, mor lahanayı ince ince doğrayın veya rendeleyin. 2 adet püre haline getirdiğiniz patatesin içine ekleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyerek karıştırın. Patates katmanlarını oluşturmak için, bir kek kalıbını streç film ile kaplayın. İlk olarak domateslerle kırmızı rengi verdiğiniz patates karışımını kek kalıbının dibine bastırarak düzeltin. Üstüne mısır ile sarı rengi verdiğiniz patates karışımını ekleyin. Daha sonra yeşil sebzelerle yeşil rengi verdiğiniz patates karışımını ekleyin. Ardından havuçlu turuncu patates karışımını ekleyin. En son olarak mor lahana ile mor rengi verdiğiniz patates karışımını ekleyin. Yaklaşık iki saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendikten sonra, kalıbı ters çevirerek salatayı sunum kabına alın. Salatayı dilim dilim servis edin. Not: Renk çeşitliliğini artırmak veya azaltmak isteğe bağlıdır. Bu tarifte beş ayrı renk kullanılmıştır ancak dört renkle de yapılabilir. Afiyet olsun. |