Yeşil Salata Kaç Kalori?
26 Haziran 2024

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Yeşil Salata ve Kalori Değerleri

Yeşil salata, mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin besinler içerir. Her yemeğin yanında veya sadece bir öğle yemeği olarak tercih edilen yeşil salata, pek çok hastalığa karşı da bağışıklık kazandırır. Yeşil sebzelerden kıvırcık, marul, göbek aysberg, salatalık, maydanoz ve dereotu ilavesi yapılarak hazırlanır ve arzuya göre içerisine domates ilavesi de yapılabilir. Pek çok sebzeyi içerisinde barındıran yeşil salata, sağlık için de çok faydalıdır.


Yeşil salatanın içerisine ilave edilecek sos ve malzemeler kalorinin değişmesine neden olabilir. Bir kase az zeytinyağı ilave edilmiş yeşil salata yaklaşık 110 kalori içerir. Ancak bu oran içerisine ilave edeceğiniz ek malzemelerle veya fazla oranda kullanacağınız zeytinyağı ile değişkenlik gösterebilir.

Yeşil Salata Besin Değeri

Bir porsiyon yeşil salatanın besin değeri aşağıdaki gibidir:
  • Protein: 0.85 g
  • Karbonhidrat: 1.75 g
  • Şeker: 0.49 g
  • Yağ: 0.14 g
  • Doymuş Yağ: 0.022 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 17 mg
  • Potasyum: 160 mg

Yeşil Salata Kilo Aldırır mı?

Yeşil salata, kilo aldırmaya meyilli sebzeler içermediği için tek başına kilo aldırmaz. Ancak yağlı yemeklerin yanında veya ekmek ile tüketilirse, yanındaki besinlerle birlikte kilo aldırabilir. Ayrıca, yeşil salatanın içerisine eklenen ekstra malzemeler, fazla tuz ve yağ miktarı kilo almanıza neden olabilir. Bazı kişiler salatanın içerisinde fazla yağ ve tuz miktarını sevebilir. Ancak bu durum hem sağlık açısından hem de kilo bakımından olumsuzluklara neden olabilir.

Diyet Yeşil Salata Malzemeleri

  • 1 demet kuzukulağı
  • 1 göbek marul
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane salatalık
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tane limon
  • 1 avuç çeri domates
  • 2 yeşil biber

Diyet Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm sebzeler yıkanır ve bir leğenin içerisine alınır. Üzerine su ve bir tatlı kaşığı sirke ilave edilip birkaç dakika bekletilir. Sürenin ardından sebzeler sudan tekrar geçirilir ve kurulanır. Yapraklı sebzeler çok ufak olmayacak şekilde doğranıp salata kasesinin içerisine alınır. Üzerine salatalık doğranıp ilave edilir. Çeri domatesler yıkandıktan sonra doğranmadan tüm haliyle salataya ilave edilir. Yeşil biber ortadan ikiye kesilir ve çekirdek kısımları temizlenip doğranır. Diğer kalan zeytinyağı ve bir fiske tuz ilavesi ile salataya dahil edilip harmanlanır. Hazır hale gelmiş olan yeşil salata bekletmeden servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Mahsulleri Salatası Tarifi

Deniz Mahsulleri Salatası Tarifi

Pratik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri