Tavuklu Buğday Salatası Servisi ile göz dolduran Tavuklu Buğday Salatası, damak tadına da oldukça yakışan bir lezzettir. Türk mutfağına son dönemlerde eklenen bu salata, yapımı oldukça kolay ve büyük küçük herkesin severek tükettiği bir alternatiftir. Kalori değeri yüksek olmasına rağmen besin değeri de oldukça yüksektir. Diyet yapanlar, ana öğün olarak Tavuklu Buğday Salatası'nı gönül rahatlığı ile tüketebilir. Tavuklu Buğday Salatası Malzemeleri
Tavuklu Buğday Salatası Üzeri İçin
Tavuklu Buğday Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak aşurelik buğdayı akşamdan suya koyarak yumuşatın. Ertesi sabah, buğdayın suyunu süzüp yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın ve bol su ekleyerek buğdayı pişirmeye bırakın. Daha sonra tavuk göğüslerini ayrı bir tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. Buğday ve tavuk göğsü pişerken, yoğurtlu sosu hazırlayın. Derin bir karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Haşlanmış buğdayı süzün ve soğumaya bırakın. Tavuk göğsünü uzun parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış kırmızı biberleri ekleyerek 3-4 dakika kadar soteleyin. Derin bir karıştırma kabına haşlanmış buğdayı, tavuk parçalarını ve cevizi ekleyip harmanlayın. Ardından sarımsaklı yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız Tavuklu Buğday Salatası'nı istediğiniz bir kek kalıbına eşit şekilde boşaltın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra salatayı kalıptan çıkarın ve üzerine hafif sotelenmiş kırmızı biber ile süsleyin. Misafirlerinize ikram edin. Afiyet Olsun. |