Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri

Susam Salatası

Susam salatası, yapıldığı malzemelerin kolay tedarik edilebilmesi ve yapımının basit ve hızlı olmasından dolayı çoğu akşam yemeğinin yanında meze olarak tüketilmektedir. Tadı da çok güzel olduğu için sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Susam salatası, hem lezzeti hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkar. Aşağıda, susam salatasının yapımında kullanılacak malzemeleri ve tarifi bulabilirsiniz.

Susam Salatası Yapımında Kullanılacak Gerekli Malzemeler

  • Beş adet domates
  • İki adet kuru soğan
  • Bir paket susam
  • Pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Maydanoz
Yukarıda verilen malzemeler susam salatası yapımında kullanılacak olan temel malzemelerdir. Bu malzemelerden başka baharatlar da isteğe göre eklenebilir. Şimdi ise aşağıda susam salatasının detaylı tarifi anlatılacaktır.

Susam Salatası Nasıl Yapılır?

Susam salatasının yapımı için öncelikli olarak aldığımız domatesleri ılık su altında temizce yıkayalım. Domateslerimizin temiz olduğundan emin olduktan sonra keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölelim. Domateslerimiz ikiye bölündükten sonra yarım saat kadar dinlendirilmeye bırakılmalıdır. Çünkü yaptığımız bu dinlendirme aşaması salatanın kıvamı ve tadı için çok önemli bir noktadır. Eğer bu dinlendirme işlemini yapmayıp pas geçecek olursanız, yaptığınız susam salatasının tadının ve kıvamının istediğiniz düzeyde olmadığını göreceksiniz.

Domateslerimiz dinlendirme işleminden sonra keskin bir bıçak ile çok küçük olmamak şartıyla doğranmalıdır. Domateslerle işimiz bittikten sonra sıra kuru soğana gelmiştir. Kuru soğanlar için de yıkama işlemi haricinde domatese yaptığımız bütün işlemler aynısı uygulanmalıdır. Kuru soğanları ve domatesleri ayrı bir kaba alarak karıştırmalıyız. Karıştırma işleminden sonra salataya adını veren malzememiz olan susam karışıma katılmalıdır. Sırasıyla zeytinyağı ve nar ekşisi de eklenmelidir. Bu işlemlerden sonra sıra maydanozun kıyılma işlemine gelmektedir. Eğer elinizde zırh var ise maydanozun kıyılma işlemi için kullanılması daha doğru olur. Çünkü zırh ile kıyılan maydanoz hem içindeki vitamin ve mineralleri daha kolay açığa çıkarır hem de tadını katıldığı yemeğe daha fazla verebilir.

Maydanozlarımız da kıyıldıktan sonra salata karışımımıza eklenmeye hazır demektir. Bu işlem bittikten sonra salata karışımımızı ayrı bir servis tabağına alarak soframızı süslemeye götürebiliriz.

Yukarıda verilen detaylı susam salatası tarifini uygulayarak sizler de bu eşsiz lezzetin hem aşçısı hem de tadanlarından olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Diyet Salata Tarifleri

Diyet Salata Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Balık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri