Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli salatası, özellikle son yıllarda popülerlik kazanan sağlıklı bir salata çeşididir. Kış aylarında sıkça tercih edilen zeytinyağlı brokoli salatası, vücuda sağladığı faydalarla bilinir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu salata, lezzeti ile de öne çıkar. Birçok kişinin damak zevkine hitap eden zeytinyağlı brokoli salatası, farklı salata arayışı içinde olanlar için ideal bir tercihtir. Siz de ailenize pratik, lezzetli ve farklı bir salata sunumu yapmak istiyorsanız zeytinyağlı brokoli salatasını denemenizi tavsiye ederiz. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ediyoruz.

Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo brokoli
  • 3 tane havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlık Aşaması

Brokolileri bol su ile yıkayıp küçük parçalara ayırın. Bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve ocağın altını açın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Havuçları soyup halka şeklinde doğrayın ve kaynamakta olan brokoliye ekleyin. Brokoli ve havuçları haşlamaya bırakın. Sebzeler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve derin bir kaba alın. Sebzeler soğurken sarımsakları soyup havanda ezin. Ezilen sarımsaklara zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Son olarak, hazırladığınız sosun içine tuzu ekleyin. Sosu, soğuyan brokoli ve havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Servis ve Sunum

Zeytinyağlı brokoli salatası artık servise hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Zeytinyağlı brokoli salatası, soğuk olarak tüketilir. İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, badem veya rendelenmiş peynir ekleyerek salatanızın lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, brokoliyi çok fazla haşlamamaya özen gösterin; çünkü fazla haşlandığında besin değerini kaybedebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şâdân

12 Temmuz 2024 Cuma

Brokoli salatasını yaparken brokoliyi ne kadar süre haşlamamız gerektiğini tam olarak bilemiyorum, fazla haşlandığında besin değerini kaybedebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞâdân,

Brokoli salatası yaparken brokoliyi fazla haşlamamak önemlidir, çünkü fazla haşlandığında hem rengini hem de besin değerlerini kaybedebilir. Brokoliyi haşlarken 3-5 dakika gibi kısa bir süre yeterli olacaktır. Bu şekilde brokolinin hem rengini hem de besin değerlerini koruyabilirsin. Haşladıktan sonra hemen soğuk suya tutarak şoklarsan, daha canlı ve taze bir görünüm elde edebilirsin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çoban Salata Kalori

Çoban Salata Kalori

5 Çayı İçin Salata Tarifleri

5 Çayı İçin Salata Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Mahsulleri Salatası Tarifi

Deniz Mahsulleri Salatası Tarifi

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri