Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası

Yoğurtlu mantar salatası, farklı bir salata tarifi denemek isteyenler için ideal bir tercih olacaktır. Lezzetiyle ve doyuruculuğuyla belki de diyet menünüze bile yer vermeyi düşüneceksiniz. Mantar, düşük kalorisiyle diyet yapanların gözde besinlerinden biridir. Bu şekilde hazırlandığında, lezzeti bir kat daha artacaktır. Mantarı genellikle yemeklerde garnitür ya da mantar sote olarak tüketmeye alışmış kişiler, bu salatayı başlı başına yemeyi de beğenecektir. Üstelik yapımı son derece kolay olan bu salata, sofralarınıza adeta bir ziyafet havası katacaktır. Şimdi, yoğurtlu mantar salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Süsleme Malzemeleri

  • Maydanoz
  • Rendelenmiş havuç

Yoğurtlu Mantar Salatası Nasıl Yapılır?

Mantarları dilediğiniz şekilde doğramaya başlayın. Doğradığınız mantarları kararmamaları için önceden hazırladığınız limonlu suyun içine koyun. Bu arada kırmızı biberleri közlemeye başlayın. Havuçları ise kabuklarını soyarak, suyun içinde bütün olarak haşlayın.

Sarımsakları soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bunu bir kasenin içinde yoğurtla birlikte karıştırın. İçine yeteri kadar tuz ekleyin. Ocaktaki havuç yumuşadıysa, bunu yine mantarları doğradığınız büyüklükte doğrayarak, yoğurdun içine koyun. Közlenmiş kırmızı biberleri de aynı şekilde doğrayarak, tuz ve karabiberle birlikte yoğurtlu karışımın içine atın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Doğranmış mantarları limonlu suyun içinden çıkarın. Bunları tavada zeytinyağında biraz soteleyin. Eğer mantarlar fazla sulanırsa suyunu süzebilirsiniz. Bu şekilde olmasını istemezseniz, sadece mantarların üzerindeki zarı soyarak, direkt olarak suyla fazla temas etmeden kavurabilirsiniz. Mantar bildiğiniz gibi fazla su çeker. Bu yüzden mantarların kabuklarını soymanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde suyun içinde beklemeyeceğinden, kavurma sırasında sizi fazla üzmez.

En son olarak mantarları biraz ılındıktan sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımın içine ilave edin. Karışımı salata tabağının içine alarak, üzerine rendelenmiş havuç ve maydanoz koyarak dekor yapın. Ardından konuklarınıza yoğurtlu mantar salatasını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Benay

26 Temmuz 2024 Cuma

Yoğurtlu mantar salatasını yaparken mantarları limonlu suda bekletme işlemi gerçekten kararmaları önler mi? Ayrıca mantarları kavururken fazla su salmalarını engellemek için ne gibi önlemler alabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Benay,

Evet, mantarları limonlu suda bekletmek kararmaları önler. Limonun içerisindeki asit, mantarların oksidasyonunu yavaşlatarak renklerinin kararmasını engeller. Mantarları kavururken fazla su salmalarını engellemek için şu adımları uygulayabilirsin:

1. Mantarları yıkama: Mantarları yıkarken fazla su ile temas etmemesine özen göster. Nemli bir bezle silerek temizlemeyi tercih edebilirsin.
2. İnce dilimleme: Mantarları ince dilimleyerek daha hızlı pişmelerini sağlayabilirsin, bu da su salmalarını azaltır.
3. Yüksek ateş: Mantarları yüksek ateşte kavurmak, su salmalarını engeller ve daha lezzetli olmalarını sağlar.
4. Tava kalabalık olmasın: Tavada çok fazla mantar olmamasına dikkat et. Fazla mantar, su salınımını artırabilir. Partiler halinde kavurabilirsin.

Bu ipuçlarını takip ederek yoğurtlu mantar salatanın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Renkli Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Renkli Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarama Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Salata Tarifi ve Malzemeleri