Tavuklu Salata Çeşitleri Tavuklu salatalar, doğum günlerinde, özel günlerde ve gün içinde hazırlanan masalarda garnitür olarak sıklıkla tercih edilen lezzetlerdir. Tavuklu salata çeşitleri, farklı malzemeler kullanılarak çeşitli tatlarda hazırlanabilir ve şık sunumlar yapılabilir. Sunumu kadar servis yapması da oldukça kolaydır. Bir gün önceden hazırlanarak ertesi güne zaman kazandırabilir. Yapılan salataya tavuk eklenerek besleyici değeri artırılır. Diyetlerde de kullanılabilecek tavuklu salata çeşitleri, ana öğün olarak tüketilebilir. Arpa Şehriyeli Tavuk Salatası için Gerekli Malzemeler
Arpa Şehriyeli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü yıkandıktan sonra haşlanması için üzerine yeterince su ve tuz ilave edilerek ocağa alınır. Haşlanan tavuk eti ocaktan alınıp süzülerek soğumaya bırakılır. Soğuyan tavuk eti ince ince didiklenir. Ufak bir tencereye sıvı yağ eklenerek üzerine arpa şehriye ilave edilir. Rengi değişene kadar kavrulur ve ardından sıcak su eklenip pilav gibi pişirilir. Ara ara karıştırılarak yapışması önlenir. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ayıklandıktan sonra ince ince kıyılır. Kornişon turşu ve kırmızı biber de doğrandıktan sonra malzemeler derin bir karıştırma kabına alınır. Sebzelerin üzerine mısır, didiklenen tavuk eti ve pişirilen şehriyeler ilave edilir. Havuç rendelenir ve yoğurt özenle eklenir. Tüm malzeme nazik hareketlerle karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun. Tahinli Tavuk Salatası için Gerekli Malzemeler
Tahinli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü bir tencereye alınarak tuz ve üzerine geçecek şekilde su ilave edilir. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan tavuk sudan alınıp soğuduktan sonra ufak ufak doğranır. 1 çorba kaşığı sıvı yağ ufak bir tavaya alınarak üzerine susam eklenir ve kavrulur. Susamın rengi hafif döndükten sonra ocaktan alınır. Taze soğan yıkanıp ince ince kıyılır ve derin bir kaba alınır. Soğanların üzerine kavrulmuş susam, tavuklar, tahin, toz şeker, tavuk suyu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. Marul yaprakları yıkanıp kurutulduktan sonra servis tabağının tabanına yerleştirilir. Hazırlanan salata marul yapraklarının üzerine dökülür. Dolmalık fıstıklar hafif kavrulur ve nane yapraklarıyla birlikte salatanın üzeri süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun. Göbekli Tavuk Salatası için Gerekli Malzemeler
Göbekli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuduktan sonra ufak ufak didiklenir. Göbek salata yıkanıp uzunlamasına çok kalın olmayacak şekilde doğranır ve derin bir kabın içine alınır. Üzerine haşlanmış mısır, küp doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş sarımsak ve yoğurt eklenir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra tavuk etleri ilave edilir. İyice karıştırılarak servis tabağına alınır ve biraz dinlendirildikten sonra servise sunulur. Afiyet olsun. |