Doyurucu salata tarifleri ile sevdiklerinize veya kendinize lezzetli ve sağlıklı salatalar hazırlayabilirsiniz. Yemek yemek istemediğiniz zamanlarda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu salatalar ile gününüzü hoş bir şekilde geçirebilirsiniz. Aynı zamanda kalori değeri oldukça düşük olan salatalar, sağlık açısından da son derece faydalıdır. Tavuklu Buğday Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Buğday Salatası Nasıl Yapılır? Buğdayları bir gün önceden ılık suya ıslatıp bekletin. Ertesi gün buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye alın. Üzerine tekrar sıcak su ilave edip haşlamaya bırakın. Yeterli dirilikte haşlanmış olan buğdayı süzgece alıp üzerine ılık su tutun ve süzgeçte bekletin. Tavuk etini temizledikten sonra haşlayın ve yumuşadıktan sonra sıcak iken didikleyin. Tavuk eti soğursa tel tel ayrılması zor olacaktır. Tel tel olan tavuk etini bir karıştırma kabının içine alın ve haşlanmış buğdayı üzerine ilave edin. Diğer kalan baharatları ve ince kıyım yapılmış kuru soğanı karıştırma kabına alın. Bütün malzemeleri güzelce harmanlayıp servis tabağına ilave edin. Mercimek Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Mercimek Salatası Nasıl Yapılır? Ayıklanıp temizlenmiş olan mercimeği bir pişirme kabının içine alın ve üzerine sıcak su ilave edip haşlamaya bırakın. Haşlanmış olan mercimeği süzün ve bir karıştırma kabının içine alın. Mercimekler kururken diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Yeşil sebzeleri yıkayıp kurulayın. İlk önce maydanozu ince kıyım yapın ve mercimeklerin üzerine alın. Rokayı da aynı şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın. Domatesi küp şeklinde doğrayın, limonun suyunu sıkın ve dilimlenmiş beyaz peynir ile birlikte mercimeklerin bulunduğu karıştırma kabına ilave edin. Taze soğanı da doğrayıp ilave ettikten sonra baharatları ve tuzu ekleyip malzemeleri harmanlayın. Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra mercimek salatasını servis tabağına alın ve arzuya göre yeşillikler ile süsleyerek sunum yapın. Kızarmış Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Kızarmış Patates Salatası Nasıl Yapılır? Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri bir çay bardağı dolusu sıvı yağın içinde kızartın. Kızartılan patatesleri bir havlu kağıdın üzerine alıp yağını çektirin. Buğdayı haşlayın ve üzerine soğuk su tutup süzgece alın. Patatesleri havlu kağıdın üzerinden alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip karıştırın. Yeşillikleri ve kuru soğanı ince kıyım yapıp malzemelerin bulunduğu servis tabağının üzerine alın. Karabiber, tuz, kimyon, nar ekşisi ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip kızarmış patates salatasını karıştırın. Hazır hale gelmiş olan salatayı sunum yapın. Afiyet olsun. |