Kış Salatası Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kış Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Salatası

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, beslenme alışkanlıklarımız sağlıklı salatalara doğru kaymaktadır. Kış mevsiminin en çok tüketilen ve en önemli sebzeleri arasında yer alan brokoli ve karnabahar, mutfaklarımızda daha fazla yer almaya başlamıştır. Yaz aylarında tükettiğimiz domates ve salatalık gibi sebzeler yerine, kış aylarında daha sağlıklı sebzelerle hazırlanan salatalar tercih edilmektedir. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek, hem vücut sağlığımız hem de ruh sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Kış mevsimi sebzeleri sadece yemeklerde değil, salatalarda da kullanmak sağlığımız için daha faydalıdır. Arzuya göre, kış salatasını diyet listenize de ekleyebilirsiniz. Oldukça düşük kalorisiyle dengeli beslenmeye katkı sağlayacaktır. Şimdi, faydalarından bahsettiğimiz kış salatasının malzemelerini ve yapılışını sıralayalım.

Kış Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir tane orta boy brokoli
  • Bir tane orta boy karnabahar
  • İki tane orta boy havuç
  • Bir tane limon
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı pul biber ve kuru nane
  • İki yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)

Kış Salatası Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içerisine su konulur ve kaynatılır. Tencerenin içerisindeki su kaynamaya başladıktan sonra içine bir miktar tuz eklenir. Su kaynamadan tuz eklemek, suyun kaynama süresini uzatmaktadır. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılır ve temiz bir şekilde yıkanır. Temizlediğiniz sebzeler kaynayan suyun içerisine atılır. Sebzelerden çıkan kokunun önüne geçmek için iki adet karanfil kaynayan suyun içerisine atılır. Karnabahar ve brokoli çok fazla haşlanmaz; çatal batırabileceğiniz kıvama geldiyse haşlama işlemi tamamlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra sebzeler sudan hemen çıkarılır ve soğuk suya tutulur. Bu şekilde doğal renkleri korunmuş olur. Karnabahar bembeyaz, brokoli ise yemyeşil rengini koruyacaktır. Kaynayan aynı suyun içerisine küçük dilimler halinde doğranan havuçlar atılır ve haşlanır. Brokoli ve karnabaharda uyguladığınız işlemi havuç için de uygulayın. Soğuk sudan geçirin, böylelikle havuç da doğal rengini korumuş olur. Daha sonra bu malzemelerin hepsi karıştırılır.

Kış Salatası İçin Sos

Bir kâsenin içerisinde sızma zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber ve nane iyice karıştırılır. İsteğe göre bu sosun içerisine bir diş sarımsak da ilave edilebilir. Harmanlanan malzemelerin içerisine sosu ilave edin ve iyice karıştırın. Salatanızı servis tabağına alarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mubahat

23 Nisan 2024 Salı

hemen bi kış salatası yapayım :)

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii, kış salatası harika bir fikir! Bol vitaminli ve lezzetli bir seçenek olacaktır. İhtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın ve keyifle yapmaya başlayın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dardanel Tonlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Dardanel Tonlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Patlıcan Salatası

Oktay Usta Patlıcan Salatası

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mayonez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mayonez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jülyen Salata Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Makarna Salatası Tarifi

Garnitürlü Makarna Salatası Tarifi

Güncel

Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri