Ton balıklı makarna salatası hazırlarken hangi malzemeleri kullanıyorsunuz? Özellikle yaz aylarında bu kadar pratik ve lezzetli bir seçenek olması gerçekten harika. Mayonezle zenginleştirilmesi de salatanın tadını daha da artırıyor. Peki, limon suyu eklemeyi unuttunuz mu? Ben de birkaç kez limon suyu eklemeyi unuttuğumda salatanın tadı bambaşka oluyordu. Ayrıca, yanına ne tür garnitürler eklemeyi düşünüyorsunuz? Görselliği artırmak için gerçekten zenginleştirici bir dokunuş katıyor. Salatanızı marul yaprakları üzerinde servis etmeyi hiç denediniz mi? Nasıl bir tat aldınız?
Kullanılan Malzemeler – Haşlanmış burgu (fusilli) veya penne makarna – Konserve ton balığı – Kiraz domates, kornişon turşu, siyah zeytin – İnce doğranmış kırmızı soğan ve kapari – Taze maydanoz veya roka
Limon Suyu ve Mayonez Mayonezi hafifçe ekleyip karıştırdıktan sonra mutlaka limon suyu da sıkıyorum. Limonun asiditesi, mayonezin kremamsı dokusunu dengeliyor. Limonu unuttuğunuzda tadın yumuşaklığı azalıyor; dolayısıyla her zaman taze limon suyu kullanmanızı öneririm.
Garnitür Önerileri – Kıyılmış ceviz veya çam fıstığı – İnce kıyılmış taze nane veya fesleğen – Renk katmak için haşlanmış mısır veya ince doğranmış kapya biber
Sunum Fikirleri Salatayı mutlaka marul veya göbek lahana yaprakları üzerinde servis edin. Bu yöntem hem pratik hem de göz alıcı oluyor. İnce dilimlenmiş avokado ve birkaç nane yaprağı ile son dokunuşu yapabilirsiniz.
Ton balıklı makarna salatası hazırlarken hangi malzemeleri kullanıyorsunuz? Özellikle yaz aylarında bu kadar pratik ve lezzetli bir seçenek olması gerçekten harika. Mayonezle zenginleştirilmesi de salatanın tadını daha da artırıyor. Peki, limon suyu eklemeyi unuttunuz mu? Ben de birkaç kez limon suyu eklemeyi unuttuğumda salatanın tadı bambaşka oluyordu. Ayrıca, yanına ne tür garnitürler eklemeyi düşünüyorsunuz? Görselliği artırmak için gerçekten zenginleştirici bir dokunuş katıyor. Salatanızı marul yaprakları üzerinde servis etmeyi hiç denediniz mi? Nasıl bir tat aldınız?
Cevap yazMerhaba Beray Hanım,
Kullanılan Malzemeler
– Haşlanmış burgu (fusilli) veya penne makarna
– Konserve ton balığı
– Kiraz domates, kornişon turşu, siyah zeytin
– İnce doğranmış kırmızı soğan ve kapari
– Taze maydanoz veya roka
Limon Suyu ve Mayonez
Mayonezi hafifçe ekleyip karıştırdıktan sonra mutlaka limon suyu da sıkıyorum. Limonun asiditesi, mayonezin kremamsı dokusunu dengeliyor. Limonu unuttuğunuzda tadın yumuşaklığı azalıyor; dolayısıyla her zaman taze limon suyu kullanmanızı öneririm.
Garnitür Önerileri
– Kıyılmış ceviz veya çam fıstığı
– İnce kıyılmış taze nane veya fesleğen
– Renk katmak için haşlanmış mısır veya ince doğranmış kapya biber
Sunum Fikirleri
Salatayı mutlaka marul veya göbek lahana yaprakları üzerinde servis edin. Bu yöntem hem pratik hem de göz alıcı oluyor. İnce dilimlenmiş avokado ve birkaç nane yaprağı ile son dokunuşu yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!