Salatalık turşusu yapmayı düşündüğümde süre konusunda en çok merak ettiğim şey kesinlikle fermente olma süresi. Geleneksel yöntemle hazırladığımda bir haftadan 4 haftaya kadar beklemem gerektiği benim için biraz uzun. Hızlı turşu yöntemi ile 24 saatte hazır hale gelmesi ise oldukça cazip geliyor. Acaba hazırlık sürecini hızlandırmak için hangi tuz ve sirke karışımlarını denemeliyim? Ayrıca ortam sıcaklığı ne kadar önemli? Serin ortamda fermente etmeye çalıştığımda sonuç nasıl olur? Kısa sürede lezzetli bir turşu elde etme yollarını merak ediyorum. Bu noktada hijyen kurallarına dikkat etmek de önemli değil mi? Hem taze malzemeler kullanmak hem de hijyen, lezzeti etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Kısacası, evde sağlıklı turşular yapmak için ne gibi taktikler uygulanabilir?
Salatalık turşusu yapmayı düşündüğümde süre konusunda en çok merak ettiğim şey kesinlikle fermente olma süresi. Geleneksel yöntemle hazırladığımda bir haftadan 4 haftaya kadar beklemem gerektiği benim için biraz uzun. Hızlı turşu yöntemi ile 24 saatte hazır hale gelmesi ise oldukça cazip geliyor. Acaba hazırlık sürecini hızlandırmak için hangi tuz ve sirke karışımlarını denemeliyim? Ayrıca ortam sıcaklığı ne kadar önemli? Serin ortamda fermente etmeye çalıştığımda sonuç nasıl olur? Kısa sürede lezzetli bir turşu elde etme yollarını merak ediyorum. Bu noktada hijyen kurallarına dikkat etmek de önemli değil mi? Hem taze malzemeler kullanmak hem de hijyen, lezzeti etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Kısacası, evde sağlıklı turşular yapmak için ne gibi taktikler uygulanabilir?
Cevap yaz