Yoğurtlu Buğday Salatası Yoğurtlu buğday salatası, lezzet açısından olduğu kadar görsel olarak da güzel bir sunum sunan bir yemektir. Pek çok yörede yapılabilmektedir ancak tam olarak hangi yöreye ait olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Bu salata, lezzetli ve hafif bir seçenek olarak bilinir ve genellikle diyet yapanlar veya sağlıklı yiyecekler tüketmek isteyenler için ideal bir tariftir. İçerisindeki buğday sayesinde doyurucu, salatalık sayesinde hafif ve yoğurt sayesinde sağlıklı bir yiyecektir. Ayrıca kalori oranı düşüktür ve özel günlerde misafirlere ikram edilebilecek lezzetli bir salata olarak da tercih edilebilir. Bu salatayı daha önce denemeyenler, denediklerinde neden daha önce denemediklerini düşünebilirler. Üstelik buğdayın birçok faydası vardır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:
Yoğurtlu Buğday Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Buğday Salatası Üzeri İçin
Yoğurtlu Buğday Salatası Nasıl Yapılır? Aşurelik buğday olarak adlandırılan kabukları soyulmuş buğdayları, 3-4 saat kadar suda bekletin. Bu süre zarfında buğdaylar biraz yumuşayacaktır. Daha sonra dereotunu ince bir şekilde doğrayın. Kornişon turşuları ise küçük küpler halinde doğrayın. Suda beklettiğiniz buğdayları bir tencereye alıp haşlayın. Haşlanma süresi biraz uzun olabilir, ancak buğdayların çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Haşlanan buğdayları soğutun. Buğdayların tam olarak soğuması önemlidir çünkü sıcak buğday yoğurdu kesebilir ve lezzet kaybına neden olabilir. Soğuyan buğdayları, doğranmış kornişon turşu, ince doğranmış dereotu ve tuzla ezilmiş sarımsak ile birlikte bir kaba alın ve nazikçe karıştırın. Ardından süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımını ve yeteri kadar tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Son olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek sunum yapın. Afiyet olsun. |
Gülçem
20 Temmuz 2024 CumartesiBu yoğurtlu buğday salatasını yaparken buğdayların tam olarak soğumasını beklemezsem yoğurdun kesilme ihtimali var mı? Bu salatadaki yoğurt oranını nasıl ayarlamalıyım ki hem lezzetli hem de hafif olsun? Bir de yoğurdun yarısını süzme yoğurt kullanma sebebi nedir, normal yoğurt kullanırsam aynı sonucu alır mıyım?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Gülçem Hanım,
Buğdayların tam olarak soğumadan yoğurtla karıştırılması yoğurdun kesilmesine neden olabilir, bu yüzden buğdayların tamamen soğumasını beklemek en iyisidir. Yoğurt oranını ayarlarken, salatanın hem lezzetli hem de hafif olmasını istiyorsanız, yoğurdun yarısını süzme yoğurt, diğer yarısını normal yoğurt kullanabilirsiniz. Süzme yoğurdun daha yoğun ve kremsi bir kıvamı vardır, bu da salatanın daha dolgun ve lezzetli olmasını sağlar. Sadece normal yoğurt kullanırsanız, salatanın kıvamı daha sulu olabilir, bu da lezzeti etkileyebilir. Ancak tercih tamamen size bağlı, damak tadınıza göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!