Çay saatlerinizde keyifli ve lezzetli salatalar hazırlayarak misafirlerinize sağlıklı ve doyurucu ikramlar sunabilirsiniz. Salatalar, içerdikleri çeşitli sebzeler ve malzemeler sayesinde sağlığınız için oldukça faydalıdır. Siz de çay saatlerinizde hafif ve lezzetli salatalar hazırlamak isterseniz, aşağıdaki tariflerimize göz atabilir, farklı ve lezzetli seçenekleri deneyebilirsiniz. Patatesli Rulo Salata İçin Gerekli Malzemeler
Süslemek İçin
Rulo Patates Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri yıkayın ve tencereye ekleyin. Üzerine su ilave ederek haşlamaya bırakın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve rendenin kalın dişli kısmı ile rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri çatal ile tekrar ezin ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tuzla birlikte patatesleri iyice yoğurun. Streç filmi mutfak tezgâhına serin ve patatesleri streç filmin üzerine yayın. Elinizle patatesleri düzeltin ve kenarlarının çok kalın olmamasına özen gösterin. Üzerine streç film kapatın ve oklava ile patatesleri düzeltin. Bir parmak kalınlığında açılmış patateslerin üzerindeki streç filmi alın. Bir kasenin içine yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayın. Mayonezli karışımın üzerine garnitürleri ekleyip yayın. Streç filmin bir kenarından tutarak rulo şeklinde sarın. Sarılmış olan rulo patates salatasını buzdolabına koyup birkaç saat dinlendirin. Tüketeceğiniz zaman üzerine yeşil zeytin ve nane serpiştirip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. Pasta Salata Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Pasta Salata Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri temizleyin ve haşlanması için tencereye alın. Üzerine su ilave edip haşlamaya bırakın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin içerisine az miktar tuz ekleyip yoğurun. Yoğrulan patatesi kelepçeli kek kalıbının en altına yerleştirin. Patateslerin üzerine mayonez ve yoğurt ile karıştırılarak hazırlanan harcı sürün. Harcın üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını serpiştirin. Tavukların üzerine haşlanmış ve rendelenmiş havuçları yerleştirin. Pasta salatanın en üstüne haşlanmış mısırları serpiştirin. Pasta salata dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır ve yarım saat sonra çıkarılır. Kelepçeli kalıptan çıkarılan pasta salatanın etrafına ceviz içi serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun. Şuba Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Şuba Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle havuç, tavuk eti, yumurta, pancar ve patatesi ayrı tencerelerde haşlayın. Bütün malzemeler haşlandıktan sonra ilk önce tavuk etini sıcak iken didikleyin. Yumurtanın kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Patateslerin kabuklarını soyup ayrı bir kaseye alın. Patates ve havucu rendeleyin. Rendelenmiş patatesi kasenin en altına yerleştirin. Üzerine mayonez sürün. Haşlanmış havucu da ekleyip üzerine tekrar mayonez sürün. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin ve havuçların üzerine yerleştirin. Onun üstüne de didiklenmiş tavuk etini serpiştirin. Cevizi salatanın her tarafına serpiştirin. Haşlanmış pancarı rendeleyin veya ince kıyım yapın ve salatanın en üstüne yerleştirin. Arzu ederseniz mısır taneleri ile süsleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Tinkut
22 Temmuz 2024 PazartesiPatatesli rulo salata yaparken patateslerin streç film üzerinde açılması sırasında zorluk yaşadım. Patatesleri nasıl daha kolay açabilirim? Ayrıca, pastayı buzdolabında dinlendirme süresi gerçekten önemli mi, daha kısa süre dinlendirirsem tadında değişiklik olur mu?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Tinkut,
Patatesleri streç film üzerinde açarken zorluk yaşamamak için, patatesleri iyice haşladıktan sonra biraz soğumalarını bekleyerek ezmeniz faydalı olacaktır. Patatesler çok sıcak veya çok soğuk olduğunda açmak daha zor olabilir. Ayrıca, patateslerin içine biraz tereyağı veya zeytinyağı ekleyerek daha pürüzsüz ve yapışmaz hale getirebilirsiniz. Bu, patatesleri streç film üzerinde daha kolay açmanıza yardımcı olur.
Buzdolabında dinlendirme süresi gerçekten önemlidir. Bu süre, salatanın malzemelerinin birbirine iyice karışmasını ve lezzetlerin harmanlanmasını sağlar. Daha kısa süre dinlendirirseniz, malzemeler tam olarak bütünleşmez ve tadında farklılık olabilir. Tavsiyem, tarife uygun şekilde dinlendirme süresine uymanızdır.
Kolay gelsin!