Salatamızı yapmaya öncelikle makarnayı haşlayarak başlıyoruz. Tencereye su, biraz sıvı yağ ve tuz koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içine makarnayı atıyoruz. 10 dakika kadar haşlıyoruz. Pişen makarnayı süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Eğer makarna suyunu süzmek istemezsek, makarnayı tencereye alıp üzerine gelecek kadar su koyup, biraz zeytinyağı ve tuz gezdirip, suyunu çekene kadar pişmesini bekleyerek de yapabiliriz.
Makarna soğurken küçük bir tencerede zeytinyağı ile salçayı hafif çeviriyoruz. Soğuyan makarnaya salçayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Diğer tarafta domates, salatalık, maydanoz, nane, dereotu ve taze soğanı küçük doğruyoruz. 2 diş sarımsağı da eziyoruz. Tüm malzemeleri makarnaya ekliyoruz karıştırıyoruz. Tuz, pul biber ve nar ekşisini serpip tekrar karıştırıyoruz. Bu tarifi arzuya göre nar ekşisi eklemeden de hazırlayabilirsiniz. Servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.