- İki buçuk pake
t kadar etimek
- İki parça tavuk göğsü
- Bir buçuk kilo süzme yoğurt
- Bir çay bardağı kadar kırılmış ceviz içi
- Beş altı yemek kaşığı mayonez
- Beş altı diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber, karabiber
Süslemek için
- Kırmızı biber turşusu
- Kornişon Turşu
- Mor lahana
- Havuç
- Dere otu
- Maydanoz
- Haşlanmış mısır
Yoğurtlu etimek salatası nasıl yapılır?
Salatamıza başlarken öncelikle tavukları temizce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz. Üzerini biraz fazla geçecek şekilde su ekliyoruz. Suyu fazla olmalı ki o su ile etimekleri ıslatalım. Tavuklar iyice haşlanınca tavukları bir kaba alalım ve etimekleri ıslatmak için tavuk suyunun hafif ılımasını bekleyelim. Bu sırada kare ya da dikdörtgen bir borcam çıkaralım ve tavuk suyu ılıyınca etimekleri teker teker bu suya batırıp çıkaralım ve borcama dizelim. Etimeklerin yarısını sırayla dizince harcını hazırlamaya başlayalım. Diğer yarısını harcın üstüne dizeceğiz. Harcı için önce tavuk etini küçük küçük doğrayalım ve derin bir kâseye alalım. Üzerine ceviz, mayonez ve sarımsaklar doğranarak eklenir.
Pul biber karabiber ve tuz da eklenip iyice karıştırılır ve etimeklerin üzerine yayılır. Kalan etimeklerde tavuk suyu ile ıslatılır ve harcın üzerine dizilir. Süzme yoğurt biraz çırpılarak tüm etimeklerin üzeri kaplanır ve salata dinlenmek için buzdolabına kaldırılır. Bu sırada üzerini süslemek için gerekli malzemeler hazırlanır. Kırmızı biber turşusu ve kornişon turşu küçük küçük doğranır, mor lahana ince bir şekilde kıyılır, havuçlar rendelenir, dere otu ve maydanoz ince ince kıyılır ve mısırlar bir kâseye alınır. Buz dolabında dinlenen salata çıkarılır ve tamamen kendi isteğinize ve zevkinize göre bu malzemeler ile renklendirebilirsiniz. İsterseniz farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.