Tavuklu Yoğurtlu Salata: Sülüngiller familyasından olan tavuk insanoğlunun beslenmesinde yüzyıllardır kullanılan bir besindir. Tavuk, genellikle çiftliklerde yetiştirilmektedir. Tavuğun hem etinden hem de yumurtasından gıda olarak kullanılmaktadır. Besleyici besin değeri bulunan tavuğun ızgara, yahni, yağda veya fırında kızartma yolu ile ayrıca çeşitli sebze yemeklerinde et yerine kullanılmaktadır.
Tavuk, tüm olarak yemeklerde kullanılabildiği gibi ayrıca parçalara ayırarak da kullanılmaktadır.
Tavuklu yoğurt salatası yapmak için ise tavuğun göğüs eti kullanılmaktadır. Tavuk göğsü kalori olarak 100 gramında 172 kalori bulunur. 100 gram tavukta 20.85 gram protein, 9.25 gram yağ içermektedir.