İlk olarak salataya tavuk göğsünü haşlayarak başlayalım. Tavuk göğüs haşlandıktan sonra küçük parçaların ayırın. Haşlamış olduğumuz tavuk göğsü suyunu dökmeyin. Daha derin bir tencerenin içine zeytinyağı ve tel şehriyeyi ilave edip kavurmaya başlayın. Şehriyeler kavrulduktan sonra tavuk suyunu ve tuz ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Şehriye üzerinde iki parmak tavuk suyu geçse yeterli olur. Kaynamakta olan tel şehriyeyi arada bir karıştıralım ki birbirine yapışmasın.
Pişmiş olan tel şehriyeyi soğumaya bırakın. Derin bir karıştırma kabına dere otunu, küçük küçük doğranmış salatalık turşusunu, tavuk göğsünü, ceviz içini ilave edin ve hemen ardın soğumuş olan tel şehriyeyi onun üstüne de limon suyunu ekleyerek bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Tavuklu tel şehriye salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.