Tavuklu Salata Çeşitleri
Tavuklu salata çeşitleri, doğum günlerinde, özel günlerde, gün için hazırlanan masalarda garnitür olarak hazırlanan salata türlerindendir. Tavuklu salata çeşitleri değişik malzemeler kullanılarak farklı lezzetlerde hazırlanarak sunum yapılabilir. Sunumu şık olduğu kadar servis yapması da oldukça kolaydır. Bir gün önceden hazırlanarak ertesi güne zaman kazanılabilir.
Yapılan salataya tavuk eklenerek besleyici değeri arttırılır. Diyetler içinde kullanılabilecek tavuklu salata çeşitleri, diyetlerde ana öğün olarak tüketilebilir.
Arpa şehriyeli tavuk salatası için gerekli malzemeler- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 1 tane havuç
- Birkaç dal yeşil soğan
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 5 tane kornişon turşu
- 1 tane kırmızıbiber
- Sıvıyağ
- Tuz
Arpa şehriyeli tavuk salatası nasıl yapılır?
Tavuk göğsü yıkandıktan sonra haşlanması için üzerine yeterince su ve tuz ilave edilerek ocağa alınır. Haşlanan tavuk eti ocaktan alınarak süzülüp soğumaya bırakılır. Soğuyan tavuk eti ince ince didiklenir. Ufak bir tencereye sıvıyağ eklenerek üzerine arpa şehriye ilave edilir. Rengi değişene kadar kavrulduktan sonra sıcak su eklenip tıpkı pilav gibi pişirilir. Ara ara karıştırılarak yapışması önlenir.
Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ayıklandıktan sonra ince ince kıyılır.
Kornişon turşu ve kırmızıbiber de doğrandıktan sonra malzemeler çukur bir karıştırma kabına alınır. Sebzelerin üzerine mısır didiklenen tavuk eti ve pişirilen şehriyeler ilave edilir. Havuç rendelenir. Yoğurt özenerek ilave edilir. Tüm malzeme nazik hareketlerle karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.
Afiyet olsun.
Tahinli tavuk salatası için gerekli malzemeler- 2 tane tavuk göğsü
- Birkaç dal taze soğan
- 2 çorba kaşığı tahin
- 5-6 çorba kaşığı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı susam
- Sıvıyağ, tuz, limon suyu
- Marul yaprakları
- Üzerine eklemek için dolmalık fıstık ve nane yaprakları
Tahinli tavuk salatası nasıl yapılır?
Tavuk göğsü bir tencereye alınarak tuz ve üzerine geçecek şekilde su ilave edilir. Orta harlı ocakta yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan tavuk sudan alınıp, soğuduktan sonra ufak ufak doğranır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ufak bir tavaya alınıp üzerine susam eklenerek kavrulur. Susamın rengi hafif döndükten sonra ocaktan alınır. Taze soğan yıkanıp incecik kıyılır ve çukur bir kaba alınır. Soğanların üzerine kavrulmuş susam, tavuklar, tahin, toz şeker, tavuk suyu, sıvıyağ, tuz, karabiber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. Marul yaprakları yıkanıp kurutulduktan sonra servis tabağının tabanına yerleştirilir. Hazırlanan salata marul yapraklarının üzerine dökülür. Dolmalık fıstıklar hafif kavrulur ve nane yapraklarıyla birlikte salatanın üzeri süslenerek servise sunulur.
Afiyet olsun.
Göbekli tavuk salatası için gerekli malzemeler- 1 tane tavuk göğsü
- Göbek salata
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 7-8 tane kornişon salatalık turşusu
- Sıvıyağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Göbekli tavuk salatası nasıl yapılır?
Tavuk göğsü yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuduktan sonra ufak ufak didiklenir. Göbek salata yıkanıp uzunlamasına çok kalın olmayacak şekilde doğranır. Çukur bir kabın içine alınır. Üzerine haşlanmış mısır, küp doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş sarımsak, yoğurt eklenir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra tavuk etleri ilave edilir. İyice karıştırılarak servis tabağına alınıp, biraz dinlendirildikten sonra servise sunulur.
Afiyet olsun.
21.01.2024 18:04:11
Tavuklu Salata Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|