İlk olarak aşurelik buğdayı akşamdan suyu koymak ile başlayalım. Ertesi sabah ıslatmış olduğumuz buğdayın suyunu süzüp yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın bol su ekleyerek buğdayı pişirmeye bırakın. Daha sonra tavuk göğüslerini tencereye alın üzerin 2 parmak geçecek kadar su ilave edip onu ocağın diğer gözüne koyup haşlamaya bırakın. Buğday ve tavuk göğsü piştiği sırada bide tavuklu buğday salatasının yoğurtlu sosunu hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına yoğurdu mayonezi ve sarımsağı karıştırın. Haşlanmış olan buğdayı süzün ve soğumaya bırakın.
Hemen ardın da tavuk göğsünü uzun parçalar halinde bölün. Daha sonra yayvan tavaya zeytinyağını ve doğranmış kırmızı biberleri ekleyin 3-4 dakika kadar soteleyin. Tavuklu buğday salatasının her şeyi hazır sıra geldi karışıma. Derin bir karıştırma kabına haşlanmış olan buğdayı, tavuğu, cevizi ekleyip harmanlayın ve ardında sarımsaklı yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Tavuklu buğday salatası hazır sıra geldi servise hazırlamaya. Tavuklu buğday salatasını istediğiniz bir kek kalıbına eşit bir şekilde boşatın ve buzdolabın 1 saat kadar bekletin. Buzdolabında çıkardıktan sonra salatayı kek kalıbında çıkarın ve üzerine hafif sotelenmiş kırımızı biber ile süsleyin ve misafirinize ikram edin.
Afiyet Olsun.