Tavuk önce paketinden çıkarılır ve temizce yıkanır. Yıkanan tavuk tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Tencere ocağa alınıp altı açılır. Tavuk haşlanmaya bırakılır. İyice pişmesi gerekir ki salata yapma aşamasında rahat parçalansın. Çatalla pişip pişmediği kontrol edilebilir. Tamamen piştiğinden emin olunca suyu süzülür ve tavuklar elle parçalanacak ısıya gelinceye kadar beklenir ve diğer tarafta salatanın malzemeleri hazırlanır.
Sebzeler temizce yıkanır ve kurulanır. Kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Kornişon turşuda doğranır ve hepsi derin bir kaba alınır. Tavuklar istenilen ısıya gelince küçük bir şekilde parçalanır ve o da diğer malzemelere ilave edilir. İyice harmanlanır. Üzerine bir su bardağı mısır ve çekirdeği çıkarılıp doğranmış olan zeytinler ilave edilir. Bir adet limon sıkılır ve o da eklenir. İyice karıştırılıp tuzu eklenir. Tekrar karıştırıp servis tabağına alınır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile sunulabilir.