Derince bir tencereye suyu koyup, kaynamaya başlayınca bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ardından şehriyeleri ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar, pişme derecesini görmek üzere ara ara karıştırarak haşlayın. Şehriyenin çok yumuşamış olmaması güzel kıvamlı bir salata için önerilir. Haşlanmış şehriyeleri süzüp soğuk su altında çok az yıkayın. Büyükçe bir kâse içinde yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak ve mayonezi (İstenirse) çırpın. Sonra rendelenmiş havuç, küp doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş salatalık, bezelye, ince kıyılmış dereotu ve en son olarak da süzülmüş ve soğutulmuş şehriyeleri ekleyip iyice harmanlayın.
Servis edilecek kaba dökün ve üzerine mısır serpiştirerek, maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kolay ve lezzetli şehriyeli yoğurtlu salata hazır.
Afiyet Olsun.