Derin bir tencerenin içine şehriyenin pişeceği kadar su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şehriye koyun ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 15 -20 dakika sonra şehriye pişmiş olur. Pişen şehriyeyi süzün ve biraz soğuk suya tutun. Derin bir kâsenin içine haşlamış olduğumuz şehriyeyi koyun onun üzerine daha önce haşlanmış tavukları parçalayın.
Daha sonra mantarı, kırmızı biberi, yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın ve şehriye tavuk karışımın içine koyun. Hemen ardından limon suyunu, cevizi, karabiberi, tuzu, zeytinyağının koyup iyice karıştırın. Şehriyeli tavuk salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.