Reyhan salatası da çok pratik ve lezzetli aynı zamanda çok sağlıklı salatalardan biridir. Öncelikle reyhan yaprakları ayıklanır kök kısımları sert olduğu için salatanın içerisine koymamak daha iyi olur. Yaprakları ayıklanıp derin bir kaba alınır. Maydanoz nane ve yeşil soğanda temizlenip kaba bırakılır ve üzeri su ile doldurulup bir çay bardağı sirke eklenir ve yarım saat kadar bekletilir. Böylelikle içerisindeki zararlı maddelerden arındırılır. Yarım saat sonra tüm malzemeler temizce yıkanır ve kurulanır.
Doğramak için salata tahtası tercih edilmelidir. Böylelikle daha ince bir şekilde doğranmış olacaksınız. Öncelikle salatalık, domates ve biberler doğranır ve üzerine soğan, nane, maydanoz ince ince doğranarak eklenir. Son olarak reyhanlar doğranıp eklenir ve iyice karıştırılır. Bir adet limonun suyu bir kaba sıkılır üzerine pul biber zeytinyağı ve isteğe göre tuz eklenip iyice karıştırılır ve salatanın üzerine ilave edilir. Nar ekşisi üzerine hafifçe gezdirilir. Bol vitaminli ve lezzetli reyhan salatamız hazır, afiyet olsun.