İlk olarak patatesleri yıkayalım ve derin bir tencerenin suyu koyup yıkadığımız patatesleri de koyup haşlamaya bırakalım. Patatesleri haşlanırken diğer yandan havuçları yıkayıp kabuğunu soyup rendeleyin ve yayvan bir tava da zeytinyağı ile havuçları kavurmaya başlayın. Yaklaşık 6-7 dakika kavurduktan sonra havucu ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup derin bir kabın içinde ezin. Ezilen patateslerin üzerine karabiber, pul biber, sıvıyağ, ince doğranmış maydanozu, tuzu ilave ederek bir güzel karıştırıyoruz.
Patates karışımını herhangi bir borcama bastırarak yerleştiriyoruz. Daha önce kavurduğumuz zeytinli yağlı harcı soğuyan patates karışımının üzerine eşit bir şekilde koyuyoruz. Sarımsakları ince ince doğradıktan sonra yoğurtun içine ekleyip karıştırıyoruz. Yaptığımız sarımsaklı yoğurt karışımını patatesli havuçlu karışımın üzerine eşit bir şekilde döküyoruz. Borcamın üzerini streç ile kapatarak yaklaşık 1 saat buzdolabından dinlenmeye bırakıyoruz. Patatesli havuç salatası servise hazır.
Afiyet Olsun.