Patates Salatası Mayonezli
Patates salatası mayonezli, Patates, B ve C vitaminleri içeren, aynı zamanda içerisinde bol miktarda nişasta barındıran bir yer altı bitkisidir. Şeker hastalığına faydalı olan patates, susuzluğu giderir. Mide ülserine faydalıdır. Safra akışını kolaylaştırır. Karaciğer şişkinliğini giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Damar sertliğine faydalıdır. Kanı temizler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Böbreklere de faydalı olan bu bitki aynı zaman kansere riskine karşı da koruyucudur. Birçok yemek çeşidi yapılan patates, salatası da yapılarak tüketilen bir sebzedir. Yumurta, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, limon, toz hardal ve su karışımı ile oluşan, mayonez ile birleştiği zaman çok müthiş tatlar ortaya çıkan patatesin, mayonez ile karışımından oluşan bir salata tarifini sizlerle paylaşalım. Mayonezli yapacağımız patates salatası için gerekli olan malzemeleri sayarak, salata yapma işlemine geçelim.
Mayonezli patates salatasının malzemeleri- Altı adet orta boy patates
- Büyük bir kâse kornişon turşu
- Bir adet dolmalık kırmızıbiber
- Bir çay bardağı bezelyeli havuç konservesi
- Üç su bardağı yoğurt
- Üç yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı barbunya konservesi
- Yarım demet maydanoz ya da isteğe göre dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- İki yemek kaşığı sirke
- Bir tatlı kaşığı pul biber
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Bir tatlı kaşığı tuz
- İçerisinde patatesleri haşlayacağımız bir adet orta boy tencere
- Patatesleri haşlamak için sıcak su
- İçerisinde salatamızı hazırlayacağımız bir adet geniş kap
- İçerisinde sos karışımı yapacağımız bir adet orta boy kâse
Mayonezli patates salatası nasıl yapılır?
Mayonezli patates salatası malzemeleriimizi hazırladık ve salatamızı yapım aşamasına geçtik.
Öncelikle salatamız için hazırladığımız altı adet orta boy patatesimizi temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri, içerisinde haşlamak için hazır bulundurduğumuz, orta boy tencerenin içerisine koyuyoruz. Üzerine hazır olan sıcak suyu da ekleyerek, orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Patateslerimiz haşlanırken, biz diğer taraftan, bir adet dolmalık kırmızı biberimizi, temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz, yıkamış olduğumuz biberi ve kornişonları küçük küçük doğruyoruz. Salatamız için seçtiğimiz yarım demet maydanoz ya da dereotunu iyice temizledikten sonra yıkıyoruz ve ince ince kıyıyoruz. Haşlanmış olan patatesleri ocaktan alıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve küp şeklinde orta büyüklükte doğruyoruz. Doğramış olduğumuz patatesin üzerine, hazır bulundurduğumuz yarım çay bardağı zeytinyağını gezdiriyoruz ve patatesleri ezmeden karıştırıyoruz. Malzemelerimizi karışımını içerisinde yapmak için önceden ayarladığımız geniş kabımıza, küçük küçük doğradığımız kornişon ve kırmızı biberi aktarıyoruz. Üzerine salatamız için hazırda bulundurduğumuz bir çay bardağı bezelyeli havuç konservesini, yarım su bardağı barbunya konservesini ve ince ince kıyılmış olan maydanozumuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımımızın üzerine iki yemek kaşığı sirkeyi, bir tatlı kaşığı tuzu ve yarım limonun suyunu sıkıp ekleyerek yine karıştırıyoruz.
Patatesleri de karışıma ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra, üç su bardağı yoğurdu ve üç yemek kaşığı mayonezi bir kâsenin içerisine aktarıp üzerine bir tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekiği ekleyip iyice karıştıralım. Pul biber ve kekik ile karıştırmış olduğumuz yoğurt ve mayonezi patates salatasının üzerine döküp, iyice harmanlayalım. Harmanlama işlemi bittikten sonra, artık hazır olan nefis mayonezli patates salatanızı aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 05:48:19
Patates Salatası Mayonezli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|