İlk önce pancarların kabuklarını soyup temizliyoruz. Soyduğumuz pancarları küp-küp doğrayıp bir tencerenin içerisine koyalım. Tencereye pancarları koyduktan sonra pancarları az biraz geçecek kadar tencereyi suyla dolduralım. Orta ateşte pancarları haşlamaya başlayalım. Haşlanan pancarların suyunu süzüp bir kenara soğuması için bırakalım. Pancarlar soğuduktan sonra ister ince ince kesin ya da bir rende yardımıyla rendeleyin. Bir kenardan da kornişon turşularımızı minik minik doğrayıp pancarların üzerine bırakalım. Sarımsaklarımızı ezelim ve yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz, çok az da sıvı yağ ekleyip bunları bir güzel karıştıralım.
Bu karışımımızı pancarların üzerine boşaltıp sonradan hepsini tekrar karıştıralım ve salatamız hazır hale gelsin. Biraz dinlendirip isteğe bağlı süsleyerek servis edebiliriz.
Şimdiden Afiyet olsun.