Derin bir tencerenin içine su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra şehriyeyi koyup biraz zeytinyağı ekleyip bir iki kere karıştıralım daha sonra şehriyeyi pişirmeye bırakalım. Şehriyeler piştikten sonra şehriyeleri süzelim ve biraz soğuk suya ile yıkayalım ki birbirine yapışmasın ve öylece soğumaya bırakalım. Şehriyeler bir tarafta soğurken biz de turşu, kırmızı biberi, maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım. Derin bir kâsenin içine şehriyeyi, mısır ve doğradığımız bütün malzemeleri koyup üzerine tuz ve zeytinyağını koyup bir güzel karıştıralım.
Karışımım beyaz bir servis tabağına boşaltalım ve süsleme kısmına geçelim. Çeri domateslerine ortadan ikiye bölüp salatanın üzerine koyuyor. Çekirdekler çıkarmış olduğumuz zeytinleri de salatanın üzerine döküyoruz. Oktay Usta arpa şehriye salatası servise hazır.
Afiyet Olsun.