Nar ekşili salata yapımı için öncelikle kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Üzerine bıçak ile birkaç delik açıp fırın ızgarasına koyunuz ve yüz seksen derecede yaklaşık yirmi beş dakika kadar közlenmesini bekleyin. Közlenmiş biberler soğuyunca soyun ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız biberleri salata kâsesine alın. Daha sonra bir adet göbek marulu maydanoz ve rokayı temizleyip sirkeli suya koyun ve biraz bekletip temizce yıkayın.
Diğer salata malzemelerini de yıkayıp hepsini güzelce doğrayın ister büyük parçalara ayırın isterseniz de dah küçük küpler halinde doğrayın. Doğranan tüm malzemeleri salata kabına alıp karıştırın. Sosu için zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini bir kaba alıp çırpın ve salatanın üzerine dökün. Son olarak haşlanmış ya da konserve olarak hazır alınmış olan mısırlar ile üzerini süsleyin.