Salatayı yapmaya ilk olarak tavuk göğsünü haşlama ile başlayalım. Derin bir tencerenin içerisine tavuk göğsünü, suyu ve biraz da tuz atıp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra tavuk göğüsleri pişmiş olur. Pişen tavuk göğsünü küçük parçalar halinde ayırın bir tabağın içine koyun kenarda beklesin. Daha sonra sarımsakları soyun ve ezin. Süzme yoğurdu derin bir kabın içine koyun ve ezilmiş sarımsağı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mayonezi de ekleyip bir güzel karıştırın.
Daha sonra yeşil soğanı, dereotunu kornişon turşuyu ve cevizi sırası ile küçük küçük doğrayın ve yoğurt karışımın içine koyun. Hemen ardında mısırı, parçalanmış tavuk göğsünü, tuz, kimyon, karabiber, pul biberi koyup bir güzel karıştırıyoruz. Herhangi bir borcama tavuk karışımın eşit bir şekilde döküp bastırıyoruz ve karışımın üzerine yine eşit bir şekilde mısır koyuyoruz. Borcamın üzerine streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.