- 8-9 dal marul
- 2 dal yeşil soğan
- 8 dal maydanoz
- 1 do
mates
- 6-7 dal dereotu
- 5 dal yeşil nane (Arzuya göre kuru nanede konulabilir)
- 6 dal reyhan
- 6 dal roka
- 1 parça kırmızı lahana
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
Mevsim Salatası Nasıl Yapılır?
Marul, yeşil soğan, maydanoz, domates, dereotu, yeşil nane, reyhan, roka ve kırmızı lahanamızı sirkeli suda yıkayalım, Yıkadığımız yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım. Mısırlarımızı da süzgeçe koyup yıkayalım. Doğradığımız yeşilliklerimizi bir salata kasesine koyalım. Limonumuzu sıkıp bir kâseye koyup, içine tuzumuzu, zeytinyağımızı, sumağımızı koyalım. Hazırladığımız salata sosumuzu doğradığımız yeşilliklerin üstüne döküp, karıştıralım. Salatamız servise hazır. Misafirlerinize sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.