Maskolin Salata
Maskolin Salata, Çeşitli marul ve salata yeşilliklerinin körpe yapraklarının karışımından oluşmaktadır. Bitkinin daha yeni oluşmuş olan yapraklarında bütün yaprağa yayılması gereken tüm besin değeri, vitamin ve lezzet yoğun olarak bulunmaktadır. Maskolinin anavatanı Kuzey Amerika ve Asya'dır. Maskolin hassas bir bitki olup, Çin mutfağının baş salatasıdır.
Maskolinin ülkemizde yetiştiriciliği yeni yeni başlamıştır ve adı mesclun ya da maskulin olarak da tanımlanır. Lezzetli bir salata olan Maskolin, karbonhidratça ve A, B, C vitaminlerince zengin bir besindir. Maskolin salata içerisinde kuzu kulağı, mizuna, pancar yaprağı, pakçoy, menekşe yaprağı, mini marul yaprakları bulunmaktadır. Maskolin salata körpe yapraklardan oluşan, içindeki yeşillikler de çatal boyunda olduğundan doğrama gerektirmez ve böylelikle yeşillikler bozulmadan daha uzun süre saklanabilir.
Maskolin Salata Malzemeleri- 1 paket Akdeniz yeşilliği
- 10 bebek mısır
- Kuzu kulağı
- Mizuna
- Pancar yaprağı
- Pakçoy
- Mini marul
- Menekşe yaprağı
- 10 gram soya filizi
- 5 küçük turp
- 2 dilim tost ekmeği
Sos için- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- Tuz
Maskolin Salata Nasıl Yapılır? Akdeniz yeşillikleri, kuzu kulağı, mizuna, pancar yaprağı, pakçoy, mini marul ve menekşe yaprağını sirkeli suda yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra yeşillikleri güzelce bol su ile durulayın ve süzdürün. Geniş bir kaba alın ve soya filizini ekleyip karıştırın. Daha sonra turpları iyice yıkayarak alacalı olacak şekilde soyun, ince ince dilimleyerek salataya ekleyin ve üzerine mısırları koyun. Tost ekmeklerini küp-küp kesin ve bir tepsiye koyarak fırın ızgarasında her iki tarafı da kızarmış olacak şekilde kızartın. Tost ekmekleri fırında kızarırken, küçük bir kâsede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve balzamik sirkeyi iyice karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış olan ekmekleri de salatanın üzerine koyup, beklemeden servise sunun.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 01:11:30
Maskolin Salata ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|