- 2 su bardağı kuskus
- 1 küçük kâse hazır garnitür
- 4 adet kornişon salatalık turşusu
- Küçük bir kâse doğranmış dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı mayonez
- Bir miktar tuz
Kuskus Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?
Öncelikle kuskusu her zaman yaptığımız gibi haşlıyoruz.
Kuskus yeterince piştiği zaman kaynadığı sudan çıkartıp hemen soğuk suyun içine atıyoruz. Birkaç dakika bekledikten sonra suyunu süzüp süzgecin içinde bir kenara kaldırıyoruz.
Geniş bir kâsenin içerisinde mayonez ile yoğurdu karıştırıyoruz. Turşuları doğrayıp, garnitür ile kâsenin üzerine boşaltıyoruz. Daha sonra dere otunu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. En son kâseye suyunu atan kuskusları da ilave ediyoruz. Hazır olan kuskus salatasını servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz, taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.