İlk olarak evimizde bulunan yeterince derin bir tencereye suyu koyuyoruz.
İçine biraz tuz ve sıvı yağı döküyoruz. Tencereye elimizde bulunan 1 su bardağı kuskus makarnayı ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte haşlıyoruz. Makarnamız haşlanırken 1 adet kırmızı biberi ve 4 adet kornişon turşumuzu minik kuşbaşı küpler halinde doğruyoruz. 3 tutam maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. Son olarak elimizde bulunan taze 1 adet havucumuzu da rendeliyoruz. Daha sonra haşlanmış olan kuskus makarnamızın suyunu süzüyoruz ve sürekli karıştırarak 5-10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğundan emin olduğumuz kuskus makarnayı derin bir kaba koyarak üzerine doğranmış kırmızı biberleri, kornişon turşularımızı, 4 adet olan mısırı ve rendelenmiş havucu ekliyoruz. İnce ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu ekledikten sonra tuzumuzu, 2 yemek kaşığı olan zeytinyağımızı ve limon suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kuskus makarna salatası hazır. Servis tabağına koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.