Mercimekleri ve patatesi iyice yıkayın ve ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün, patatesleri de soyup, ezin. Ezilmiş patatesi ve haşlanmış olan mercimeği bir kapta karıştırın. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Doğranmış soğanları zeytinyağından kavurun. Soğanlar pembeleşince salçaları da ekleyip bir süre daha kavurun. Daha sonra mercimekli patates karışımının üzerine dökün. Pul biber, kimyon, tuz ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Maydanoz ve yeşil soğanları iyice yıkayın. Yıkandıktan sonra ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırlanan mercimekli karışımı büyük servis kabına yayın ve üzerin düzeltin. Yoğurtlu sosu için havuçları yıkayıp, soyun ve rendeleyin.
Dereotunu yıkayıp, ince ince kıyın. En son da sarımsağı soyup, rendeleyin. Havuç, dereotu, sarımsağı, tuzu ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Hazırlanan yoğurt sosunu mercimeğin üzerine yayın. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Arzunuza göre zeytinyağında biber salçasını kavurup, nane ekleyerek salatanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.