Kekik Salatası
Kekik salatası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle de Kilis ve Antakya yöresinde yapılan bir salata çeşididir. Yapıldığı yörelerde zahter salatası adıyla da bilinir. Yeterli miktarda yenildiği takdirde mide ağrısı ve karın ağrısına iyi gelir, kolesterolü düşürür, ani spazmları ve sara krizini önler. Ayrıca ergenlik sivilcelerini engellemek için de yararlıdır.
Kekik Salatası Malzemeleri 6 kişilik- 100 gram taze kekik
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 adet domates
- 3 adet orta boy yeşil biber
- 2 orta boy salatalık (İsteğe göre 5-6 adet kornişon turşu)
- 5 sap taze soğan (İsteğe göre orta boy kuru veya kırmızı soğan)
- 5 çorba kaşığı mısır konservesi
- 2-3 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Kekik Salatası Nasıl Yapılır?
İlk olarak, ince bulgurun üzerine 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 su bardağı kaynamış su dökülerek, ağzı kapatılır ve şişmesi için bir kenara bırakılır.
Bulgurun şişmesini beklerken kekikler güzelce yıkanarak suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır. Domateslerin çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranır. Bu şekilde sırasıyla diğer malzemeler de küçük küçük doğranarak hazırlanır. Salataya renk vermesi için mısır da ilave edilir.
Bulgur soğuduktan sonra bütün malzemeler katılarak karıştırılır. Zeytinyağı ve tuz ilave edilir ve limonların suyu sıkılarak salata tamamlanır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 17:32:11
Kekik Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|