Keçi Peynirli Salata, çok sağlıklı ve bol vitaminli bir salatadır. İçerisinde bulunan greyfurt ve limon suları diyette olanların yağ yakmalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen her kese diyetleri boyunca her gün bu nefis salatayı yaparak tüketmelerini öneririz. Tok tutucu ve besleyici özelliğinin yanında görsel olarak da muhteşemdir.
Afiyet olsun.
- Yarım kilo taze fasulye
- Yarım demet roka
- Ayrım baş kırmızı soğan
- 4 adet çeri domates
- 1 adet kırmızı biber
- Küçük bir kâse doğranmış keçi peyniri
Sosu için
- Yarım adet greyfurt suyu
- Yarım limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
Keçi Peynirli Salata Nasıl Yapılır?
Salatayı yapmaya ilk olarak taze fasulyeleri haşlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, bıçak ile ortadan ikiye dilimledikten sonra, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Daha sonra bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Geniş bir tencerenin içine bir litre kadar su koyup bir miktar tuz attıktan sonra fasulyeleri içine atıp haşlıyoruz. Fasulyeler yeterince pişince suyunu süzdürüp buzlu suyun içine atıyoruz. Birkaç dakika buzlu suyun içinde beklettikten sonra suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz. Daha sonra geniş bir kâsenin içine alıyoruz.
Rokayı güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra, ellerimizle parçalayarak fasulyelerin üzerine ilave ediyoruz. Çeri domatesleri ikiye kesip, üzerine ekliyoruz. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp yuvarlak şekilde doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Bir çorba kasesinin içinde greyfurt suyunu limon suyunu zeytinyağını ve baharatları da ilave ettikten sonra karıştırıp salatanın üzerine gezdiriyoruz. Son olarak keçi peynirini üzerine serpiştirip fazla bekletmeden servis ediyoruz.
Afiyet olsun.