Garnitürlü Rus salatası için öncelikle garnitürler hazırlanmalıdır.
Sebze garnitür hazır alınacağı gibi evde de yapılabilir. Acil durumlarda hazır alabilirsiniz fakat biz ev yapımı tarifi uygulayacağız. Öncelikle kişi sayısına göre malzemeler belirlenmelidir. Patates, havuç, bezelye ve tavuk haşlanarak kullanılacaktır. Patatesleri soyup yıkayıp bir kenara alın. Havuçları da ince bir şekilde soyun ve bezelyeleri ayıklayın. Tüm malzemeleri yıkayın. Patates ve havuçları nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Bezelyeleri de ayrı bir tencerede haşlamaya alın. Onlar haşlanırken tavuk göğsünü de küçük küpler halinde doğrayın ve onu da haşlamak için bir tencereye alın. Tavuklar haşlandıktan sonra da doğranabilir. Sizin için hangisi daha uygunsa o şekilde doğrayabilirsiniz. Tüm malzemeleri haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp soğumaya bırakın.
İyice soğuması gerekir ki yoğurda katıldığında tadını bozmasın. Tüm malzemeler soğuyunca hepsi derin bir kaba alınır ve karıştırılır. Üzerine yoğurt ve mayonez ilave edilir. Yoğurt ve mayonezdeki miktar kişinin damak tadına kalmıştır. İster yoğurda ister mayoneze ağırlık verebilir. Yoğurt ve mayonez eklenip iyice karıştırılır ve kornişon turşular küçük küçük doğranır ve onlarda ilave edilir. Malzeme listesinde yazan maydanoz ve dereotu ile üzeri süslenecektir fakat isterseniz içinede ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sunum tabağına koyun ve üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dere otunu serpiştirin. Garnitürlü Rus salatası hazır. İsteğe göre farklı garnitürler eklenerek farklı tatlar elde edilebilir.