Garnitür Salatası
Garnitür salatası mana olarak kısacası anne yemeklerin yakınında meze olarak tüketilen salata demektir. Meze olarak destekçi yiyecek türünde değerlendirilebilen birden pek salata türü vardır. Burada çok pek tercih edilen tek kaç çeşitli tarif inceleyebilirsiniz. Garnitür olarak kullanacağınız malzemeler anne yemeğinize yönelik değişeceği amaçlı seçimi zevkinize yönelik yapabilirsiniz.
Ançüezli garnitür salata gereken malzemeler- 2 su bardağı Pirinç
- Konserve edilmiş 3 tane ançüez
- 1 tane kuru soğan
- 4 tane haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı
- 1 kaşık sulandırılmış hardal
- 1 çorba kaşığı soya yağı
- Sirke, kırmızı biber ve tuz
Ançüezli garnitür salata nasıl yapılır?
Pirinci diriliği kaybolmayacak biçimde haşlayın. Haşladıktan ardından bol suyla yıkayıp süzün. Eskiden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Tek kabın içerisinde soğan, pirinç, doğranmış durumda olan lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırın sonra iyice harman haline getirin. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin ortada bölümüne alıp üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Cevizli roka salatası gerekli malzemeler- 1 demet roka
- 2 kaşık dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı ceviz içi
- ½ demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Tuz
Cevizli roka salatası nasıl yapılır?
Rokayı ayıklayıp yıkayın, iri iri kıyın; maydanozu ince ince kıyın.
Bunları kâse içerisine alın. Dolmalık fıstığı yağ kullanmadan kısık ateşte sarartın, ceviz içiyle birlikte kâseye katın. Farklı tek kapta zeytinyağını, limon suyunu ve ezerek hazırladığınız sarımsağı ve az tuz katarak çırpın. Bu sosu salatanın üst kısmına gezdirip servise sunun.
Beyin salatası gerekli malzemeler- 1 adet beyin
- 2 adet limon
- 2 adet domates
- 3 yaprak kıvırcık salata
- Maydanoz
- ½ bardak zeytinyağı
- Tuz
Beyin salatası nasıl yapılır?
Beyini tek kaba alın içerisine bol ilgisiz ve tuzlu su koyarak dışındaki zarı sıyırın. Tek tek sudan geçirip yıkayın ve tek tencereye alın. Su doldurun, limonun suyunu sıkın sonra maydanoz dalları atın tuz serpin ve o şekil kaynatın. Beyin yumuşayana civarı haşlansın. Bu sırada sebzeleri doğrayarak servis tabağına alın zeytinyağı tuz ve limon ekleyin, en sona haşlanan beyini küçük parçalara ayırın sonra yavaşça karıştırarak servise sunun.
Baharatlı garnitür salata gerekli malzemeler- 3 bardak haşlanmış Pirinç
- Yarım su bardağı bezelye
- 200 gr ton balığı
- 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 yiyecek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı acı biber sosu
- 2 tane ortada boy domates
Baharatlı garnitür salata nasıl yapılır?
Geniş tek kâse içerisine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ek edin. Minik tek kavanoz içerisine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan ardından kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üst kısmına döküp hafifçe karıştırın. Kâsenin kapağını kapatıp buzdolabında 30 dk kadar soğutun. Marul yaprakları üstünde servis yapın. Domatesle süsleyin. Salatanız servise hazırdır afiyet olsun.
21.01.2024 07:55:01
Garnitür Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|