İlk önce kişi adeti kadar belirlediğimiz enginarları soyup temizliyoruz. Soyulan enginarları yıkayıp bir kenara bırakalım. Çok aşırı geniş olmayan bir kaba iki bardak suyumuzu koyalım üstüne de unu, sıkmış olduğumuz limon suyunu ve tuzunu ekleyip orta ateşte 20 dakika haşlayalım.
Haşlandıktan sonra enginarları bir kaba koyup soğumaları için kenara bırakalım. Garnitür ve haşlanmış nohutları tekrardan bir sudan geçirip salata tabağına dökelim. Üstüne ise kenara soğuması için bıraktığımız enginarları ufak ufak parçalara ayırıp koyalım. Son olarak maydanoz, dere otunu ekleyelim. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve isteğe göre çörek otunu serpelim. Ondan sonra bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve salatamız hazır hale gelsin. İsteğe göre dereotu veya maydanoz yardımıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.