Yağ eklenmemiş tencereye kepekli makarnayı az suda suyunu çekesiye kadar haşlıyoruz. Göbek marulu kırmızı ve yeşil biberi iyice yıkadıktan sonra kesiyoruz. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp az suda haşlıyoruz ve makarnaya ekliyoruz. Daha sonra kestiğimiz yeşil ve kırmızı biberi ve patatesli makarnayı bir kâseye ekleyip iyice harmanlayıp karıştırıyoruz. Daha sonra sos yapımına geçiyoruz. Kabın içerisine tercihinize göre biraz limon suyu az miktarda tuz ve baharat ekleyip çırpıp makarna kasemize ekliyoruz. Hazırladığımız makarnaya rendelenmiş kaşarı üstüne atıyor ve isteğe göre süs için kesilmiş domatesimizi özenle koyuyoruz.
Makarna isteğe göre soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir.
Afiyet olsun.